ΚΟΤ: Κλείστε τον ή αλλάξτε τον

Όποιος θέλει ζητά φακέλους για θέματα που ήδη τέθηκαν υπό διερεύνηση. Οι σκοποί και οι προθέσεις του άγνωστα. Εταιρείες μπαινοβγαίνουν στα γραφεία υψηλόβαθμων στελεχών του Οργανισμού κάνοντας παρουσιάσεις για μάρκετινγκ και επικοινωνία. Κουκουλώματα μικροπαραπτωμάτων γιατί κάποιοι έτσι έμαθαν να λειτουργούν. Το ΔΣ χωρισμένο σε στρατόπεδα και αφού μιλάμε για στρατόπεδα εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως μιλάμε και για πόλεμο στον ΚΟΤ.

Αυτή είναι σε μερικές γραμμές η εικόνα που σήμερα επικρατεί στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, ενώ η βασική του εργασία έχει χαθεί, κάπου μέσα σε κάποια συρτάρια. Για τις προοπτικές του τουρισμού κανείς δεν μιλά και κυρίως δεν ασχολείται σοβαρά και σε βάθος. Τι θα γίνει με τη ρωσική αγορά το 2015; Πώς θα καλυφθεί ενδεχόμενη απώλεια 150-200 χιλιάδων επιβατών από την εν λόγω αγορά. Πώς ανακόπτεται η πτωτική πορεία από τις σκανδιναβικές χώρες; Πώς ξεκλειδώνει η γερμανική αγορά, που διοχετεύει όλη τη Μεσόγειο τουρίστες εκτός από την Κύπρο; Ποιος επιτέλους θα ασχοληθεί σοβαρά με την κακοδιαχείριση, τις απάτες –μικρές και μεγάλες- που δείχνουν κατ’ απόλυτο τρόπο τη γύμνια του συστήματος διοίκησης και διεύθυνσης του Οργανισμού;

Μάλλον εδώ είναι που πρέπει δραστικά, μεθοδικά και άμεσα να επέμβει ο αρμόδιος υπουργός. Διαφορετικά θα έχει και ο ίδιος ευθύνη και για την κακή χρονιά που έπεται, για τα λαμόγια που βασιλεύουν, για τις υποθέσεις που εντέχνως κουκουλώνονται και για προσφορές που επίσης εντέχνως θέλουν κάποιοι να πλασάρουν ως ανάγκη. Όπως το ότι ξαφνικά θυμήθηκαν στον ΚΟΤ πως χρειάζονται γραφεία τύπου open plan. Λες κι όλα τα άλλα λύθηκαν και απομένει να εξασφαλίσει όμορφα γραφεία ο Οργανισμός.

Για όλα τα πιο πάνω και ίσως για άλλα τόσα είναι που ταιριάζει ο τίτλος του άρθρου: Κλείστε τον ή αλλάξτε τον. Ελπίζω για το καλό των εργαζομένων –πρωτίστως- να υλοποιηθεί το δεύτερο, προκειμένου να μπει σε σωστό, επιτέλους, δρόμο ο ΚΟΤ.

Δειτε Επισης

Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία
Οι συνέπειες της ποινικοποίησης της αισχροκέρδειας
Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για ESG!
Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και τράπεζες