Oracle: Διευρύνει το χαρτοφυλάκιο του Oracle Cloud

Η Oracle παρουσίασε έξι νέες υπηρεσίες Oracle Cloud Platform που βοηθούν πελάτες και συνεργάτες να αναπτύσσουν και να υλοποιούν νέες εφαρμογές, να επεκτείνουν και να εξατομικεύουν εφαρμογές Oracle SaaS, καθώς και να μεταφέρουν υφιστάμενες εφαρμογές εσωτερικής εγκατάστασης στο Oracle Cloud.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «η Oracle Cloud Platform παρέχει το υπόβαθρο για τις εφαρμογές SaaS της Oracle και στηρίζει τους περισσότερους από τους κορυφαίους παρόχους SaaS στον κόσμο. Η Oracle παρέχει την ίδια πλατφόρμα σε εταιρείες και ISV, επιτρέποντάς τους να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες των Oracle Database, Java και Oracle Fusion Middleware, στις οποίες περιλαμβάνονται εμπλουτισμένες δυνατότητες multitenancy, εργαλεία ανάλυσης in-memory, υποστήριξη φορητών συσκευών και κοινωνικής δικτύωσης».

Η Oracle ανακοίνωσε τη διεύρυνση της Oracle Cloud Platform και τον εμπλουτισμό της με νέες δυνατότητες για εργαλεία ανάλυσης big data, ενοποίηση, διαχείριση διαδικασιών, Java Platform, Standard Edition (Java SE) και Node.js για JavaScript στους servers.

Το Oracle Cloud παρέχει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο στον κλάδο με υπηρεσίες δημόσιου cloud SaaS (software as a service), PaaS (platform as a service), DaaS (data as a service) και IaaS (infrastructure as a service). «Σε αντίθεση με άλλα περιβάλλοντα cloud που παρέχουν υπηρεσίες σε ένα ή δύο επίπεδα, το Oracle Cloud είναι το μοναδικό περιβάλλον cloud που προσφέρει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ενοποιημένων υπηρεσιών για τους τομείς των δεδομένων, των εφαρμογών, της πλατφόρμας και της υποδομής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επιπλέον, η Oracle συνεχίζει να παρέχει στους συνεργάτες νέες ευκαιρίες, επιτρέποντάς τους να προσεγγίσουν την πελατειακή βάση της Oracle, να αυξήσουν τις δραστηριότητές τους και να επεκτείνουν την επιτυχία τους στο cloud. Η Oracle ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ένα νέο πρόγραμμα διανομής δύο επιπέδων για Διανομείς προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (VAD), μια νέα κοινότητα με την ονομασία Oracle Cloud Connection, και την επέκταση του Oracle Cloud Marketplace για να συμπεριλάβει τους ολοκληρωτές συστημάτων.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «η Ventana Research, που δραστηριοποιείται στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών και της έρευνας για τις επιχειρηματικές τεχνολογίες, απένειμε στην Oracle το βραβείο τεχνολογικής καινοτομίας 2014 (2014 Technology Innovation Award) για την επιχειρηματική καινοτομία στην κατηγορία Cloud Computing, αναγνωρίζοντας την εταιρεία ως πρωτοπόρο που οδηγεί τις αλλαγές και φέρνει αυξημένη αξία για τους οργανισμούς». 

Τελευταίες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο Υπηρεσιών Oracle Cloud Platform 

Η Oracle ανακοίνωσε έξι νέες υπηρεσίες Oracle Cloud Platform, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι παρακάτω:

•    Oracle Big Data Cloud: Δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να αναλύουν και να επεξεργάζονται τεράστιους όγκους δεδομένων χρησιμοποιώντας το πλαίσιο Hadoop σε μια ασφαλή, ελαστική, διαχειριζόμενη και εύχρηστη πλατφόρμα υποδομής η οποία ενοποιείται απόλυτα με άλλες υπηρεσίες Oracle Cloud.

•    Oracle Mobile Cloud: Δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να φέρνουν γρήγορα στην αγορά εφαρμογές για φορητές συσκευές, με μια υποστηρικτική υποδομή (back end) για φορητές συσκευές βασισμένη στο cloud. 

•    Oracle Integration Cloud: Επιτρέπει στους πελάτες τη γρήγορη σχεδίαση, υλοποίηση, παρακολούθηση και διαχείριση ενοποιήσεων από cloud σε cloud και από cloud σε εσωτερική εγκατάσταση, χρησιμοποιώντας μια εμπλουτισμένη και εύχρηστη διεπαφή βασισμένη στο πρόγραμμα περιήγησης.

•    Oracle Process Cloud: Δίνει στους χρήστες των επιχειρήσεων τη δυνατότητα να σχεδιάζουν, να υλοποιούν, να παρακολουθούν και να βελτιστοποιούν τις επιχειρηματικές διαδικασίες με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της ευελιξίας και της παραγωγικότητας.

•    Oracle Node.js Cloud: Επιτρέπει στους πελάτες την εύκολη και γρήγορη υλοποίηση εφαρμογών JavaScript σε συνδυασμό με οποιεσδήποτε απαιτούμενες βιβλιοθήκες σε μια δυναμικά επεκτάσιμη υποδομή Oracle Cloud υψηλής διαθεσιμότητας που ολοκληρώνεται με εργαλεία cloud για συνεχή ενοποίηση και διαχείριση εφαρμογών.

•    Oracle Java SE Cloud: Επιτρέπει στους πελάτες τη γρήγορη υλοποίηση εφαρμογών Java SE 7 ή 8 σε συνδυασμό με οποιεσδήποτε απαιτούμενες βιβλιοθήκες ή πλαίσια σε μια δυναμικά επεκτάσιμη υποδομή Oracle Cloud υψηλής διαθεσιμότητας που ολοκληρώνεται με εργαλεία cloud για συνεχή ενοποίηση και διαχείριση εφαρμογών.

Δειτε Επισης

Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου