Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της ΚΤ της Αργεντινής

Η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ αποδέχθηκε την Τρίτη την παραίτηση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Χουάν Κάρλος Φάμπρεγκα, δήλωσε ένας εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της προεδρίας Αλφρέντο Σκοτσιμάρο, τον Φάμπρεγκα θα αντικαταστήσει ο Αλεχάντρο Βανόλι, ο επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της Αργεντινής.

Δεν είναι σαφείς ακόμη οι αιτίες που υπέβαλε την παραίτησή του στην Πρόεδρο Φερνάντες ο διοικητής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας. Νωρίτερα, το χρηματιστήριο στο Μπουένος Άιρες υπέστη μεγάλες απώλειες όταν άρχισαν να κυκλοφορούν σχετικές φήμες, κλείνοντας με πτώση 8,22% στις 11.516,28 μονάδες.

Η Φερνάντες ντε Κίρσνερ είχε υποστηρίξει σε μια ομιλία της ότι η κυβέρνησή της είναι ο στόχος μιας "συνωμοσίας" οικονομικής και κερδοσκοπικής φύσεως οικονομικών και πολιτικών κέντρων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Αργεντινή.

Στην ομιλία της, η Κίρσνερ είπε ότι θέλει να ερευνηθούν οι ευθύνες των ΗΠΑ, έστω κι` αν  "χάσει τη ζωή της".

"Εάν έχω καταλήξει σε κάτι, είναι να κοιτάζω όχι προς την Ανατολή αλλά προς το Βορρά", ανέφερε. Η Κίρσνερ κατηγορεί αντιπάλους της πολιτικής της ότι επιδιώκουν επίσης να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνησή της κερδοσκοπώντας στη νομισματική αγορά. Οι αντίπαλοί της, επέμεινε η Πρόεδρος, θέλουν να "ανατρέψουν την κυβέρνηση με βοήθεια από το εξωτερικό".

Δειτε Επισης

Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Πώς ενδυναμώνει τη θέση της Ελληνικής στον ασφαλιστικό τομέα η απόκτηση της CNP-Αύξηση μεριδίων αγοράς και εσόδων