Powered by

Rolls-Royce: Αβεβαιότητα για την παγκόσμια ανάκαμψη

Σε μείωση των εκτιμήσεών της για τις ετήσιες πωλήσεις προχώρησε η Rolls-Royce Holdings PLC, εν μέσω ματαίωσης ή καθυστέρησης αρκετών παραγγελιών εξαιτίας των αδύναμων παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών και της πολιτικής αβεβαιότητας.

Η Rolls-Royce επανέλαβε τις εκτιμήσεις για υφιστάμενα κέρδη σταθερά το 2014, καθώς οι προσπάθειες μείωσης του κόστους μετρίασαν την πτώση των εσόδων, ωστόσο τόνισε πως τα κέρδη θα υποχωρήσουν έως και 3% το επόμενο έτος λόγω της αργής επιστροφής της ανάπτυξης των εσόδων.

Παράλληλα, η βρετανική εταιρεία αναμένει τα υφιστάμενα έσοδα για το 2014 θα μειωθούν κατά 3,5% με 4% από το περυσινό επίπεδο. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις της εταιρείας έκαναν λόγο για αμετάβλητες πωλήσεις. Αυτή η πτώση εξαιρεί την ήδη καταγεγραμμένη απώλεια από συναλλάγματα ύψους 500 εκατ. λιρών (804 εκατ. δολ.).

«Τους τελευταίους μήνες οι οικονομικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί και οι ρωσικές εμπορικές κυρώσεις έχουν συσφιχθεί, οδηγώντας έναν μεγάλο αριθμό καταναλωτών να καθυστερήσουν ή να ακυρώσουν παραγγελίες ιδιαίτερα στις δραστηριότητες Nuclear, Energy, Power Systems», ανέφερε η εταιρεία.

«Την ίδια στιγμή, έχουμε κάνει καλή πρόοδο στο κόστος το οποίο έχει μειώσει τον αντίκτυπο αυτών των εμπορικών συνθηκών», πρόσθεσε η εταιρεία.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026
Οριακή ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Μάιο κόντρα στους δασμούς Τραμπ