PROMOTIONAL: KPMG Limited (KPMG): Χειρισμοί ευθύνης

H KPMG πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά με το πρότυπο Investors in People τον Απρίλιο του 2012.

Η ευαισθησία της σε θέματα προσωπικού αποδεικνύεται μέσα από διάφορες ενέργειες, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε εν καιρώ ύφεσης. Εξετάζοντας προσεκτικά τις πιθανές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στις δραστηριότητες της εταιρείας, αποφάσισε να λάβει προληπτικά μέτρα.

Ευαίσθητοι χειρισμοί 
Τον Απρίλιο του 2013 προχώρησε σε κλιμακωτές μειώσεις στις μισθολογικές απολαβές του προσωπικού, καθώς και σε μικρή μείωση της εταιρικής συνεισφοράς στο ταμείο πρόνοιας των εργαζομένων. Παράλληλα, όμως, παραχώρησε πριμ απόδοσης, το οποίο ήταν άμεσα συσχετισμένο με την επίτευξη των ατομικών, τμηματικών και εταιρικών στόχων. 

Η λήψη των προαναφερθέντων μέτρων προέκυψε μετά από συζήτηση και αποδοχή τους από τα μέλη του προσωπικού και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν χαρακτηρίζονταν από πλήρη διαφάνεια, συντελώντας στην ελαχιστοποίηση πιθανών συναισθημάτων αποθάρρυνσης ή και ανασφάλειας μεταξύ του προσωπικού.  Παράλληλα και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη αύξηση της ανεργίας και παραμένοντας πιστή στη δέσμευση της για κοινωνική εταιρική ευθύνη, προχώρησε με το σχεδιασμό ενός νέου σχεδίου πρόσληψης εκπαιδευόμενων λογιστών, με όρους εργοδότησης που προσφέρουν ισάξια οφέλη και στα δύο εμπλεκόμενα μέρη. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα που το ανθρώπινο δυναμικό της διαδραματίζει στην επιτυχία της, η KPMG συνεχίζει να εργάζεται με σκοπό τη συνεχή βελτίωση, ανάπτυξη και διατήρηση των ταλέντων της, παρέχοντάς τους όλη την απαιτούμενη υποστήριξη για την επιτυχή διαχείριση των συνεχώς μεταβαλλόμενων συνθηκών της οικονομίας και των προκλήσεων της αγοράς.

Στόχος το Gold medal 
Η KPMG, με στόχο την ενίσχυση της δέσμευσης και ικανοποίησης των εργαζομένων, αλλά και την αναγνώριση της σημαντικής συνεισφοράς τους στην εταιρεία, προχώρησε στη λήψη μέτρων που λειτούργησαν  αντισταθμιστικά στις κλιμακωτές μειώσεις των μισθών. Συγκεκριμένα, το Μάρτιο του 2014 προχώρησε στην παροχή αναδρομικών μισθολογικών αυξήσεων, ενισχύοντας παράλληλα το εταιρικό πριμ απόδοσης. Παράλληλα, ενίσχυσε σε σημαντικό βαθμό την παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης του προσωπικού, καθώς και την εσωτερική επικοινωνία και ανατροφοδότηση. Επιπρόσθετα, η εταιρεία εργάζεται προς την υιοθέτηση πολιτικών και διαδικασιών που σχετίζονται με το γενικότερο πλαίσιο του Investors in People, ενώ στοχεύει στην πιστοποίησή της με την ανώτατη διάκριση του προτύπου - Gold Medal.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι η διευθυντική ομάδα της KPMG έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση της κρίσης, αφού προβαίνει σε λεπτομερείς αναλύσεις και καταρτισμό πλάνων για τη διασφάλιση της υγιούς και ομαλής λειτουργίας της εταιρείας, σε άμεση συνεργασία με το τμήμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. 

Η KPMG παραμένει πιστή στις αξίες και στον τρόπο λειτουργίας της, που θέτουν τις πραγματικές ανάγκες των πελατών της και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στο επίκεντρο των μεθόδων εργασίας της. Παράλληλα, έχοντας αναγνωρίσει τη σημαντικότητα που το ανθρώπινο δυναμικό διαδραματίζει στην επιτυχία της, η εταιρεία θα συνεχίσει να εργάζεται με σκοπό τη συνεχή βελτίωση, ανάπτυξη και διατήρηση των ταλέντων της, παρέχοντάς τους όλη την υποστήριξη που χρειάζονται για να διαχειρίζονται επιτυχώς τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της οικονομίας και τις προκλήσεις της αγοράς.

Αντρέας K. Χριστοφίδης, διευθύνων σύμβουλος
«Οι εργαζόμενοι, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που αυτές φέρουν, έχουν παραμερίσει πιθανές απαιτήσεις για μισθολογικές αυξήσεις και επικεντρώνονται κυρίως σε θέματα που σχετίζονται με την εξισορρόπηση της εργασιακής και της προσωπικής ζωής, αλλά και της επαγγελματικής τους κατάρτισης και εξέλιξης. Παράλληλα, αποζητούν περισσότερη διαφάνεια, επικοινωνία και συμμετοχή στα θέματα που σχετίζονται με την εργοδότησή τους, αλλά και την ανάπτυξη της εταιρείας».

Facts & Figures
Κύκλος εργασιών: €43.000.000 (2013)
Αριθμός προσωπικού: 760 επαγγελματίες παγκύπρια 
Σημαντικοί πελάτες:
Alpha Bank 
Cyprus Trading Corporation Plc
Hellenic Bank Public Company 
Logicom Public  
LOUIS PLC
Minerva Insurance Company Public 
Petrolina (Holdings) Public 
The Cyprus Development Bank Public Company 
Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου
Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα 

KPMG LIMITED (KPMG)
Διεύθυνση κεντρικών γραφείων: Εσπερίδων 14,1087, Λευκωσία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22209103
Φαξ: 22513294
Ιστοσελίδα: www.kpmg.com.cy
E-mail: achristofides@kpmg.com


Η παρουσίαση δημοσιεύθηκε στο πλαίσιο του αφιερώματος Investors in People του τεύχους Αυγούστου του περιοδικού IN Business.

 

Δειτε Επισης

Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW στη Λεμεσό-Σε διαβούλευση μεγάλο έργο της Universal Green Energies
Τα τέσσερα εμβληματικά έργα της Cyfield που αλλάζουν το κέντρο της Λευκωσίας
Τα 26 σημαντικά έργα υποδομής και το κόστος τους στον προϋπολογισμό 2025 και στο ΜΔΠ 2025-2027 (πίνακας)
Στον προϋπολογισμό 2025 τα πρώτα 25 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση, ανοικτή πληγή το τερματικό
Μ. Κεραυνός: Οι προτεραιότητες του προϋπολογισμού 2025 και του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου 2025-2027
Προϋπολογισμός 2025: Αυξημένες αναπτυξιακές δαπάνες κατά 2,1%, μείωση μόνιμων θέσεων στο δημόσιο
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Γιατί διαφώνησε με την απόφαση για αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου για τον GSI ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ
Μέχρι και 5% η πιθανή αύξηση στο κόστος του καλωδίου-Ολόκληρη η κατά πλειοψηφία απόφαση της ΡΑΕΚ για GSI