Συνέδριο “FATCA for Cypriot Traders”

H KPMG διοργάνωσε με επιτυχία συνέδριο με θέμα το Νόμο περί Φορολογικής Συμμόρφωσης Ξένων Λογαριασμών, ευρύτερα γνωστός σαν FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) και την εφαρμογή του για Κυπριακές Εταιρίες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών που εξειδικεύονται στην διεκπεραίωση επενδυτικών συναλλαγών, γνωστές και σαν Traders.

Ομιλητές του συνεδρίου ήταν οι: κ. Λιάνα Χαραλάμπους Τάνου, Πρώτη Λειτουργός Εσωτερικών Προσόδων, και  ο κ. Julio Castro, Principal, KPMG US LLP, Washington National Tax Practice. Το συνέδριο προσφώνησε ο Μιχάλης Χάλιος – Διοικητικός Σύμβουλος της KPMG Κύπρου.

Ο κ. Castro παρουσίασε  την εφαρμογή του FATCA , νομοθεσία που προέρχεται από τις ΗΠΑ και αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών, στον συγκεκριμένο κλάδο δίνοντας στους συμμετέχοντες του συνεδρίου την ευκαιρία να κατανοήσουν τoυς σχετικούς κανονισμούς και το πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει εκ των προτέρων προετοιμασία ώστε να αποφευχθούν οποιεσδήποτε αρνητικές συνέπειες, για παράδειγμα επιπλέον φορολόγηση 30%, και δυσλειτουργίες. Επίσης έγινε αναφορά για το πως αναμένεται να επηρεαστεί η διεξαγωγή των εργασιών τους , τους πελάτες τους και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουν ώστε να διαμορφωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες συμμόρφωσης των συγκεκριμένων οργανισμών. 

Η κα Χαραλάμπους ενημέρωσε για τις επόμενες ενέργειες όσον αφορά τη Διακυβερνητική Συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Αμερικής, που αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, με την εισαγωγή εγχώριας Νομοθεσίας και έκδοσης κατευθυντήριων οδηγιών μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα. Το συνέδριο παρακολούθησαν πέραν των 60 συμμετεχόντων.

Η KPMG Κύπρου με εξειδικευμένο τμήμα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και υπηρεσίες προς τους οργανισμούς που αναμένεται να επηρεαστούν από τη συγκεκριμένη νομοθεσία. Είναι σημαντικό όπως όλοι οι οργανισμοί αξιολογήσουν το πώς επηρεάζονται, ειδικά όσον αφορά τις τραπεζικές τους συναλλαγές και τις επενδυτικές τους δραστηριότητες.

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)