Εντός του 2015 η αρχή που θα προσφέρει τις υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας

Το θέμα της αναδιάρθρωσης του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας συζητήθηκε σε σύσκεψη την Παρασκευή υπό τον Υπουργό Συγκοινωνιών και `Εργων Μάριο Δημητριάδη. Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός επανέλαβε ότι στόχος είναι εντός του πρώτου τριμήνου του 2015 να λειτουργήσει η ξεχωριστή αρχή που θα προσφέρει τις υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας. Πρόσθεσε ότι η αναδιάρθρωση είναι ένας μεγαλεπήβολος στόχος και χρονοβόρος που θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών. Σημείωσε ακόμη ότι δεν συντρέχει καμία ανησυχία για το θέμα των υπαλλήλων και της απορρόφησής τους λέγοντας ότι στην Δημόσια Υπηρεσία `δεν περισσεύει κανείς`.

Ο κ. Δημητριάδης υπενθύμισε ότι έγινε μελέτη από το Eurocontrol που αφορά όχι μόνο τη δημιουργία ξεχωριστής εταιρείας η οποία θα αναλάβει  τις υπηρεσίες ελέγχου του εθνικού εναέριου μας χώρου, αλλά και την αναδιάρθρωση του τμήματος.

“Σκοπός να καταλήξουμε σε μια υπηρεσία που θα λειτουργεί αυτόνομα, όπως γίνεται εξάλλου στις περισσότερες χώρες της ΕΕ όπου αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΑ δεν είναι τμήματα ενός Υπουργείου, αλλά λειτουργούν αρκετά πιο αυτόνομα”, είπε ο κ Δημητριάδης.

Συνέχισε λέγοντας ότι δίνεται στις αρχές αυτές η απαραίτητη ευελιξία, ώστε να γίνεται καλύτερη επόπτευση των εταιρειών αυτών που προσφέρουν υπηρεσίες στο χώρο της πολιτικής αεροπορίας , “αλλά επίσης δίνουν και την δυνατότητα σε αυτούς τους οργανισμούς ώστε να αρχίσουν να σκέφτονται και πιο επιχειρηματικά”.

“Απλώς να αναφέρω ότι υπάρχουν παραδείγματα αρχών πολιτικής αεροπορίας στο εξωτερικό οι οποίες χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα, αυτό φυσικά δεν θα γίνει όταν θα δημιουργηθεί αυτή η πιο αυτόνομη αρχή στην Κύπρο από την αρχή, θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα , όμως σίγουρα θα βοηθήσει στο τμήμα να λειτουργεί πιο αυτόνομα , να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες,  είτε σε προσωπικό,  είτε σε πόρους πιο γρήγορα, από το να είναι μέρος ενός Υπουργείου ή τμήμα με όλες αυτές τις διαδικασίες”, συνέχισε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο Υπουργός είπε ότι στόχος είναι η αρχή που θα προσφέρει τις υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας να λειτουργήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2015. Αναφορικά με την αναδιάρθρωση όλου του τμήματος, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία  και προβλέπονται συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν εντός δύο χρόνων.

Σε ερώτηση για το θέμα της διασφάλισης των υπαλλήλων, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία.
“Δεν περισσεύει κανένας στην Δημόσια Υπηρεσία , στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης αν υπάρχουν υπάλληλοι που κριθεί σκόπιμο να αλλάξουν καθήκοντα, αυτοί θα αξιοποιηθούν αλλού στην Δημόσια Υπηρεσία, οπότε δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας”, κατέληξε ο Υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)