Εκδήλωση αφιερωμένη στην ελιά

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, το βιολογικό ελαιόλαδο Ολέαστρο διοργάνωσε την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, τη Γιορτή της Ελιάς. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννα Παναγιώτου. 

Η Γιορτή της Ελιάς διεξήχθηκε στο Πάρκο Ελιάς ‘Ολέαστρο’, στην Ανώγυρα, το οποίο φιλοξένησε μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στον χώρο για να τιμήσουν κι αυτοί την ελιά.

Όσοι παρευρέθηκαν στο πάρκο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη ζαχαροπλαστικής με ελαιόλαδο από τον εκπαιδευτή μαγειρικής Ιωάννη Βασιλείου, να διασκεδάσουν με παραδοσιακά παιγνίδια, να επισκεφθούν την έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων και καλλιτεχνών από την Ανώγυρα και να διασκεδάσουν με παραδοσιακή μουσική και χορούς. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα με ελαιόλαδο. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Πάρκο Ελίας, οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν εκθέματα κι αναπαραστάσεις παρμένα από την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, καθώς και εκθέματα που αναδεικνύουν τη σημασία του ελαιόλαδου για την υγεία και την ομορφιά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, διοργανώθηκε και έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Η ελιά στην τέχνη» καθώς επίσης προβολή φιλμ για την ελιά και το ελαιόλαδο στην Κύπρο. 

Tο Πάρκο της Ελιάς ‘Ολέαστρο’ δημιουργήθηκε σαν φόρος τιμής σε αυτό το  δέντρο που έθρεψε και θεράπευσε τους Κυπρίους για χιλιάδες χρόνια τώρα. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «η φιλοσοφία του είναι η προώθηση του πολιτισμού της ελιάς και σ’ αυτό το πλαίσιο διοργανώνουμε για έκτη φορά τη Μέρα της Ελιάς. Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο, και ειδικά τα παιδιά, πιο κοντά στην ελιά και τη μεσογειακή δίαιτα, ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής».
Το πάρκο είναι ανοικτό 7 μέρες τη βδομάδα και οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου κρύας έκθλιψης με μυλόπετρες και να προμηθευτούν και το ελαιόλαδό τους. 

 

Δειτε Επισης

Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Άλλη μια επιτυχημένη διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με την Μαρίνα Θεοδώρου»
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Άρθρο του CEO της Eurobank Φωκίωνα Καραβία: Ινδία, ένας στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα και την Κύπρο
Δρ. Ρατζίβ Σινγκ: Σημαντικός ο ρόλος του Συμβουλίου IGC για την οικονομική συνεργασία Ινδίας-Ελλάδας-Κύπρου
Κ. Φυτιρής: Κίνητρα για να προσελκύσουμε μεγάλα σκάφη αναψυχής στην Κύπρο-Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί
Τα πολεοδομικά κίνητρα για προσιτή στέγη και όσα πρέπει να ξέρουν οι developers-«Εμφανής η απήχηση του Σχεδίου»