Powered by

Diageo: Η υποτονική ζήτηση στις ΗΠΑ έριξε τις πωλήσεις

Η Diageo PLC, η μεγαλύτερη εταιρεία ποτών παγκοσμίως, ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεων στο τρίμηνο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς η μεσαία τάξη των Αμερικανών περιόρισε τις δαπάνες σε ποτά και η κρίση στην Ουκρανία έπληξε τη ζήτηση στην Ευρώπη.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των Johnnie Walker και Smirnoff δήλωσε ότι οι οργανικές πωλήσεις –που δεν περιλαμβάνουν την επίδραση των εξαγορών- υποχώρησαν 1,5% στο α΄ τρίμηνο χρήσης σε σχέση με την άνοδο του 3% στο προηγούμενο έτος. Η εταιρεία δεν έδωσε στοιχεία για τα έσοδα.

Η αύξηση των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική, την μεγαλύτερη και πιο επικερδή αγορά της Diageo, επιβραδύνθηκε στο 0,1% από το 5,1% πριν από ένα χρόνο. «Στη Βόρεια Αμερική, η καταναλωτική ζήτηση για mainstream ετικέτες περιορίζεται ακόμη από την ασθενή καταναλωτική εμπιστοσύνη στα νοικοκυριά με μέσο εισόδημα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Ivan Menezes.

Υπάρχουν και άλλες πηγές ανησυχίας για την Diageo, η οποία δυσκολεύεται να εμφανίσει ανάπτυξη στο περασμένο έτος καθώς η ζήτηση στις αναδυόμενες αγορές παραπαίει.

Οι πωλήσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν 7,4%, με την πτώση του 20% στην ενδοχώρα της Κίνας να αντανακλά τις προσπάθειες αντιμετώπισης της διαφθοράς από την κινεζική κυβέρνηση.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στη Ρωσία και στην Ανατολική Ευρώπη ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που προκύπτει από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, δήλωσε η Diageo. Οι συνολικές πωλήσεις υποχώρησαν 1,4% στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί