Powered by

JP Morgan: Επέστρεψε στην κερδοφορία

Η JP Morgan Chase & Co επέστρεψε στα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο, καθώς η τράπεζα επανήλθε από την περίοδο του προηγουμένου έτους κατά την οποία είχε επιβαρυνθεί με μαζικές νομικές χρεώσεις.

Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 5,57 δισ. δολαρίων, σε σχέση με τις ζημιές των 380 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Τα diluted κέρδη ανά μετοχή, τα οποία αποτυπώνουν τις πληρωμές των προνομιούχων μερισμάτων, διαμορφώθηκαν στα 1,36 δολάρια σε σχέση με τις ζημιές των 17 σεντς στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, ανέμεναν κέρδη 1,38 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 24,2 δισ. δολάρια από τα 23,1 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 24 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ήταν προγραμματισμένο να ανακοινωθούν περίπου στις 7 το πρωί (14:00 ώρα Ελλάδος) αλλά εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο ώρες νωρίτερα, από ένα τρίτο website.

Τα αποτελέσματα από την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, δίνουν την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου για τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, με τις Wells Fargo & Co., Citigroup, να αναμένεται να ανακοινώσουν αργότερα τα αποτελέσματα.

Εκτός από τις πληροφορίες για την υγεία του διευθύνοντος συμβούλου James Dimon, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα τελείωσε τις προγραμματισμένες θεραπείες του κατά του καρκίνου, οι επενδυτές της JP Morgan θα δώσουν προσοχή στα αποτελέσματα της τράπεζας από το trading και σε νέες πληροφορίες για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα οι hackers να συλλέξουν στοιχεία επαφής των καταναλωτών.

ΠΗΓΗ: capital.gr

 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί