Powered by

Citigroup: Κέρδη, αυξημένα έσοδα και πλάνα επέκτασης

Η Citigroup Inc ανακοίνωσε ότι τα κέρδη γ΄ τριμήνου αυξήθηκαν καθώς τα έσοδα σημείωσαν άνοδο ενώ επίσης τόνισε πως σχεδιάζει να αποχωρήσει από το retail banking σε πολλές μικρότερες χώρες.

Η Citigroup ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 3,44 δισ. δολαρίων, έναντι των 3,23 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα και οι λογιστικές προσαρμογές, τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 1,15 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, ανέμεναν 1,12 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 19,6 δισ. δολάρια ή 19,98 δισ. δολάρια σε προσαρμοσμένη βάση. Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα έσοδα στα 19,05 δισ. δολάρια.

Η πιο διεθνής αμερικανική τράπεζα, η Citigroup, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εγκαταλείψει το retail banking στην Κόστα Ρίκα, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα, τη Νικαράγουα, τον Παναμά, το Περού, το Γκουάμ, την Τσεχία, την Αίγυπτο και την Ουγγαρία. Επιβεβαίωσε πως θα αποχωρήσει από το retail banking στην Ιαπωνία και δήλωσε ότι εγκαταλείπει και το consumer finance στην Κορέα.

Η Citigroup, η οποία έχει θεσμικούς πελάτες σε περίπου 100 χώρες, έχει δηλώσει ότι θέλει να εγκατασταθεί σε περιοχές με «την υψηλότερη δυναμική ανάπτυξης» για το consumer banking, και να βγει από ορισμένες μικρότερες πόλεις και από χώρες με χαμηλότερη ανάπτυξη.

Η τράπεζα υπέστη πλήγμα στις αρχές του έτους όταν η Federal Reserve απέρριψε τα σχέδιά της για διανομή μερίσματος και αγορά ιδίων μετοχών, επικαλούμενη τις δυσκολίες που είχε στο να διαπιστωθεί πως μια σοβαρή ύφεση θα επηρέαζε όλες τις δραστηριότητές της παγκοσμίως.


ΠΗΓΗ: capital.gr

 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί