ΕΥ: Έσοδα $27,4 δισ. παγκοσμίως για το 2014

Συνολικά έσοδα 27,4 δισ.$ παγκοσμίως παρουσίασε η ΕΥ κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2014. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 6,8% έναντι του οικονομικού έτους 2013 σε όρους τοπικού νομίσματος. Σε αμερικανικά δολάρια η αύξηση εσόδων ήταν της τάξης του 6,0%. 

Κατά το οικονομικό έτος 2014, όλοι οι τομείς υπηρεσιών της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση. Τα έσοδα από συμβουλευτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 14,4%, από χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες κατά 6,5%, από ελεγκτικές υπηρεσίες 4,5% και από φορολογικές υπηρεσίες κατά 4,3%.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EY παγκοσμίως Mark Weinberger, σχολιάζει: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για τις προσπάθειες του κόσμου μας, οι οποίες οδήγησαν σε ακόμη μια χρονιά ισχυρής ανάπτυξης για την ΕΥ. Το οικονομικό έτος ξεκίνησε με την παρουσίαση του νέου σήματος της ΕΥ και του Οράματος 2020, του σχεδιασμού μας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στις επαγγελματικές υπηρεσίες μέχρι το 2020 και λήγει με μια σειρά από επιτεύγματα που δείχνουν ότι προχωρούμε με επιτυχία».    

Έσοδα ανά γεωγραφική περιοχή, αγορά και τομέα υπηρεσιών

Μεταξύ των γεωγραφικών περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται η ΕΥ, η Αμερική σημείωσε αύξηση στα έσοδα κατά 9,1% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2013. Όλες οι άλλες περιοχές, ΕΜΕΙΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική), Ιαπωνία και Νοτιοανατολική Ασία,  κατέγραψαν αύξηση άνω του 5% σε τοπικό νόμισμα. Ειδικότερα, οι επιδόσεις της ΕΜΕΙΑ ενισχύθηκαν σημαντικά από την αύξηση εργασιών κατά 16,5% που κατέγραψε η Ινδία. Η Νοτιοανατολική Ασία επωφελήθηκε από την αύξηση εσόδων κατά 6,8% που κατέγραψε η Κίνα.

Επιπρόσθετα, τα έσοδα της ΕΥ  από υπηρεσίες στις αναδυόμενες αγορές αναπτύχθηκαν συνολικά κατά 8,7%, έναντι 12% πέρσι, παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σε σημαντικές οικονομίες της περιοχής.   

Ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ παγκοσμίως σχολιάζει: «Οι αναδυόμενες αγορές θα συνεχίσουν να αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης στο ορατό μέλλον. Προβλέπουμε ότι το 2020 το 30% των εσόδων μας περίπου θα προέρχεται από τις αναδυόμενες αγορές. Σκοπεύουμε να επενδύσουμε 1,5 δις.$ για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη αυτή.»

 Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι τομείς για την ΕΥ ήταν η Υγεία / Βιοεπιστήμες και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, οι οποίοι σημείωσαν  διψήφια ποσοστά αύξησης των εσόδων.

Ανθρώπινο δυναμικό

Κατά το οικονομικό έτος 2014 το απασχολούμενο προσωπικό της ΕΥ έφθασε για πρώτη φορά στα 190.000 άτομα. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ΕΥ επελέγη ως ο ελκυστικότερος εργοδότης στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών στον κόσμο στην κατάταξη της Universum, με βάση τις απόψεις φοιτητών από τα κορυφαία business schools στις σημαντικότερες  οικονομίες διεθνώς. Η ΕΥ είναι επίσης ο δεύτερος ελκυστικότερος εργοδότης διεθνώς στη γενική κατάταξη της ίδιας έρευνας.

Ο  Mark Weinberger παρατηρεί: «Η επιτυχία μας δεν έγκειται μόνο στα οικονομικά μας αποτελέσματα, αλλά και  στο ανθρώπινο δυναμικό και στις επενδύσεις μας οι οποίες μας επιτρέπουν να παρέχουμε εξαιρετικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλον τον κόσμο».

Φέτος, η ΕΥ προσέλαβε 60.000 άτομα σε όλο τον κόσμο και επένδυσε μισό δισ. Δολάρια στην εκπαίδευση για να δώσει στους ανθρώπους της τις δεξιότητες που χρειάζονται για να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες μας.  

Οι ισχυρές επιδόσεις και η εμπιστοσύνη στο μέλλον οδήγησαν σε 675 προαγωγές εργαζομένων σε partners, ενώ προσλήφθηκαν απευθείας 324 νέοι partners. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση συνεταίρων στην ιστορία της EY, με τον μεγαλύτερο αριθμό να αφορά το τμήμα Ελεγκτικών Υπηρεσιών. Οι νέοι partners είναι επίσης η πιο ποικιλόμορφη ομάδα στην ιστορία της ΕΥ, καθώς το 25% προέρχονται από τις αναδυόμενες αγορές, το 25% έχουν εργασθεί σε αποστολές εκτός της χώρας καταγωγής τους, ενώ το 26% είναι γυναίκες, γεγονός που αντανακλά τη σημασία που αποδίδει η ΕΥ στη συμμετοχή ανθρώπων με διαφορετικές εμπειρίες σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον διαρκώς αυξανόμενης πολυπλοκότητας.

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)