GrantXpert: Δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Knowledge Alliances

Η GrantXpert, κυπριακή συμβουλευτική εταιρεία με εξειδίκευση στα ευρωπαϊκά προγράμματα επιχορηγήσεων, έχει καταφέρει να αναδειχθεί ανάμεσα στους κορυφαίους οργανισμούς της Ευρώπης, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Knowledge Alliances (συμμαχίες γνώσης).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, μιας και εκατοντάδες αιτήσεις υποβλήθηκαν από όλη την Ευρώπη, από διεθνώς καταξιωμένα πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, επιμελητήρια επιχειρήσεων και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς. Από αυτές τις αιτήσεις μόνο 6 έχουν εγκριθεί, με μοναδικό συντονιστή από Κύπρο τη GrantXpert.

Δείτε τις έξι αιτήσεις που έχουν επιλεγεί εδώ:
https://eacea.ec.europa.eu/sites/eacea-site/files/knowledge-alliances-2014-selection-result.pdf

Στο έργο SCIENT που θα συντονίζει η GrantXpert συμμετέχουν 15 οργανισμοί από 8 Ευρωπαϊκές χώρες, με έντονο το κυπριακό στοιχείο μιας και συμμετέχουν εκτός από τη GrantXpert ακόμα τέσσερις κυπριακοί οργανισμοί: το CYBAN, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Chrysalis Leap και το Sigmalive.

To έργο SCIENT έχει συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει το 1 εκ. ευρώ και θα έχει συνολική διάρκεια 3 χρόνων. Το SCIENT έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δεξιοτήτων των φοιτητών και αποφοίτων διδακτορικού (PhD candidates and graduates) στους τομείς των STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Είναι το πρώτο έργο του είδους του σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που επικεντρώνεται σε αυτή την ομάδα του φοιτητικού πληθυσμού, με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων και την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους ιδεών μέσα από τα ερευνητικά τους αποτελέσματα.  

Η GrantXpert, με μόλις 5 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά, έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως ο ειδικός στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, βοηθώντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και δήμους/κοινότητες να εξασφαλίσουν συμμετοχή σε επιχορηγημένα έργα συνολικής αξίας πέραν των 6 εκ. Ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το SCIENT μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συντονίστρια του έργου Δρ Σίλια Χατζηχριστοδούλου στο: celia@grantxpert.eu

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)