PROMOTIONAL: Elytronic: Βελτίωση διαδικασιών

Η Elytronic θεωρεί ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο σε μια επιχείρηση. 

Εξειδικεύεται στα έξυπνα κτίρια (smart buildings). Ένα έξυπνο κτίριο περιλαμβάνει συστήματα προηγμένης τεχνολογίας, όπως, εξοικονόμησης ενέργειας, φωτισμού, ασφαλείας, οπτικοακουστικά και διάφορα άλλα. Το πρόγραμμα αυτοματισμού της Elytronic βασίζεται σε πέντε (5) κύρια συστήματα, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους και ελέγχονται με μεγάλη ευκολία από ένα κεντρικό ενοποιημένο σύστημα. Τα πέντε βασικά συστήματα της είναι:

• Συστήματα αυτοματισμού
• Οπτικοακουστικά συστήματα
• Συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας
• Συστήματα φωτισμού
• Συστήματα ασφάλειας

Η Elytronic επικεντρώνεται στα πιο πάνω πέντε συστήματα, πιστεύοντας ότι αυτά μεγιστοποιούν τη χρήση του κτιρίου και ευκολύνουν την καθημερινότητά του, χωρίς να σημαίνει ότι ένα έξυπνο κτίριο πρέπει απαραίτητα να τα διαθέτει όλα.

Οι λύσεις που παρέχει εφαρμόζονται σε όλα τα κτίρια, ασχέτως μεγέθους, αφού οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι πολύτιμες και αναγκαίες. Αναπτύσσει ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις για ένα μοντέρνο και σύγχρονο κτίριο, αναλαμβάνοντας το έργο από το αρχικό στάδιο του σχεδιασμού, παρέχοντας συνεχόμενη διαχείριση έργου (project management) κατά τη διάρκεια της ανέγερσης ή ανακαίνισης του κτιρίου, μέχρι την εγκατάσταση και τη ρύθμιση του εξοπλισμού, καθώς επίσης τη μετέπειτα υποστήριξή του.

Η φιλοσοφία της εταιρείας, που παραμένει σταθερή από το 2006 και η οποία της προσδίδει ανταγωνιστικότητα και την καθιστά μοναδική στον τομέα που δραστηριοποιείται, είναι η πεποίθησή της ότι η πραγματική δύναμη της τεχνολογίας δεν βρίσκεται στα επιμέρους κομμάτια του εξοπλισμού, αλλά στην ορθή και λειτουργική ενσωμάτωση των ηλεκτρονικών προϊόντων και υπηρεσιών, με τρόπο που να καθιστά εύκολη τη λειτουργία τους και να μεγιστοποιεί τη χρησιμότητά τους.

Η Elytronic είναι μέλος του Οργανισμού Ηλεκτρονικού Σχεδίου και Εγκατάστασης (CEDIA), που είναι μια διεθνής εμπορική ένωση εταιρειών, οι οποίες ειδικεύονται στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων στο σπίτι. Τα μέλη της CEDIA είναι πιστοποιημένες και έγκυρες επιχειρήσεις με «καλή τη πίστει» προσόντα και εμπειρία σε αυτό τον  εξειδικευμένο τομέα. Είναι, επίσης, μέλος της InfoComm (ICIA), ενός οργανισμού, ο οποίος εποπτεύει εταιρείες που ασχολούνται με επαγγελματικά οπτικοακουστικά συστήματα αυτοματισμού σε εμπορικά ακίνητα. Ο οργανισμός αυτός ιδρύθηκε από το 1939 και προσφέρει καθοδήγηση στα μέλη του. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή ως μέλος στον οργανισμό αυτό είναι η πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων του (standards) και η εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού της εταιρείας - μέλους.

Η Elytronic, με σταθερή και ανοδική πορεία τα τελευταία έξι χρόνια, εργοδοτεί 15 άτομα, τα οποία είναι άρτια καταρτισμένοι επαγγελματίες, πτυχιούχοι πανεπιστημίου και ειδικά εκπαιδευμένοι στα συστήματα που εφαρμόζονται.

Ιnvestors in People Οφέλη
Η Elytronic, θεωρώντας ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο σε μια επιχείρηση, απέκτησε το πρότυπο Investors in People, το οποίο είναι το μοναδικό διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ποιότητας σε θέματα διεύθυνσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Η όλη πορεία για την απόκτηση αυτής της πιστοποίησης λειτούργησε στην περαιτέρω βελτίωση της σχέσης διοίκησης - εργαζομένων και κατ’ επέκταση της βελτίωσης του περιβάλλοντος εργασίας.

Δυσκολίες
Ιδιαίτερες δυσκολίες στην εφαρμογή του πρότυπου δεν υπήρχαν και μπορεί να ειπωθεί ότι πολλά από όσα απαιτεί ήδη εφαρμόζονταν στην εταιρεία. Ακόμα, το προσωπικό ήταν ιδιαίτερα θετικό στην εφαρμογή του.

Τομείς βελτίωσης
1. Βελτίωση της επικοινωνίας εντός της εταιρείας, αξιοποιώντας νέα και υφιστάμενα μέσα.
2. Κάθε άτομο να έχει μια πιο ξεκάθαρη αποστολή και να γνωρίζει ποιοι είναι οι στόχοι του.
3. Διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων για όλα τα μέλη της εταιρείας.

Elytronic 
Διεύθυνση: Οδός Χυτρών 22, κτίριο Elysee, 1075, Λευκωσία | Τηλ. επικοινωνίας: 77777003 και 22271919


Η παρουσίαση δημοσιεύθηκε στο πλαίσιο του αφιερώματος Investors in People του τεύχους Αυγούστου του περιοδικού IN Business.

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο