Powered by

Ακαδημαϊκές εισηγήσεις για γεωστρατηγική πολιτική

Σημαντικό βήμα για χρησιμοποίηση των αναλύσεων του ακαδημαϊκού δυναμικού της χώρας ως βάση για εξάσκηση πολιτικής, χαρακτήρισε τη λειτουργία του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών ο Πρόεδρός του Μιχάλης Ατταλίδης, ύστερα από την πρώτη συνεδρία του σώματος υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως δήλωσε στα ΜΜΕ ο κ. Ατταλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε στο Συμβούλιο τα όσα αναμένει από αυτό, που είναι κυρίως η παρακολούθηση, η ανάλυση και οι εισηγήσεις πολιτικής, για τις εξελίξεις που συμβαίνουν αυτή τη ρευστή περίοδο στην ασταθή περιοχή στην οποία βρίσκεται η Κύπρος.

«Εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας για την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει να μας διορίσει στο Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Μελετών. Πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα που γίνεται, γιατί για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το ακαδημαϊκό δυναμικό της χώρας, για να προσφέρει την ανάλυση και τις σκέψεις του για να χρησιμοποιηθούν ως βάση για την εξάσκηση πολιτικής», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ατταλίδης είπε ότι όλες οι εξελίξεις  της περιοχής θα είναι αντικείμενο μελέτης κατά το δυνατό από τα μέλη του Συμβουλίου.

Εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι υπάρχουν και δυσκολίες, αφού είναι η πρώτη φορά που η Κυπριακή Δημοκρατία χρησιμοποιεί αυτού του είδους το μηχανισμό για να προωθήσει αναλύσεις και εισηγήσεις.

«Υπάρχουν και κάποιες δυσκολίες από πλευράς του Συμβουλίου διότι όλα αρχίζουν από την αρχή. Αλλά θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτά που αναμένει η πολιτεία», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός του Συμβουλίου, ο κ. Ατταλίδης απάντησε ότι «ο σχεδιασμός θα γίνει».

Νωρίτερα ο Πρόεδρος Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ανδρέα Αδάμ. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Δειτε Επισης

Υποχώρησε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Αμετάβλητο το ΧΑΚ κατά το κλείσιμο την Πέμπτη
Υπεγράφη η συλλογική σύμβαση για διοικητικό προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου
Αισιοδοξεί για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-Πώς προχωρά η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Στο 2,2% ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο
Στην Κύπρο αποστολή της ΕΤΕπ με επικεφαλής τον Κυριάκο Κακουρή-Οι συμφωνίες δανείου που θα υπογραφούν
Εισαγωγή γραμματίων δημοσίου, 13 εβδομάδων και αξίας €25 εκ. στο ΧΑΚ
Το έργο του την επόμενη πενταετία και τι ζητά από τον Κώστα Καδή η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τρίτη το ΧΑΚ
Στα μέσα Οκτωβρίου προς ψήφιση τα νομοσχέδια για πάταξη αδήλωτης εργασίας