Powered by

Βρετανία: Πωλήσεις αυτοκινήτων όπως το 2007

Η βρετανική Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων το 2013 ενισχύθηκαν κατά 11% σε σχέση με το 2012, αντανακλώντας τις ελκυστικές οικονομικές προσφορές, καθώς και την αυξημένη ζήτηση για πιο τεχνολογικά προηγμένα αυτοκίνητα, υπερβαίνοντας τις ήδη ενισχυμένες εκτιμήσεις και το υψηλότερο σύνολο από το 2007.

«Με την καλύτερη χρονιά από το προ-ύφεσης έτος του 2007, η αγορά νέων αυτοκινήτων της Βρετανίας έχει συμβάλει στην τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας», ανέφερε ο Mike Hawes, διευθύνων σύμβουλος της SMMT, εκτιμώντας ότι οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων θα διατηρηθούν σε σταθερά επίπεδα το 2014.

Οι πωλήσεις σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 24% στις 152.918, καταγράφοντας άνοδο για 22ο διαδοχικό μήνα, ενώ σε ετήσια βάση διαμορφώθηκαν στα 2,26 εκατ. από τα 2,04 εκατ. το 2012.

«Ενώ η ευρωπαϊκή αγορά εμφανίζει μόλις τώρα σημάδια βελτίωσης, η βρετανική ανακάμπτει τους τελευταίους 22 μήνες», τόνισε ο M. Hawes.

Το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις το 2013 ήταν το Ford Fiesta ακολουθούμενο από το Focus.

Το Νοέμβριο του 2013, η SMMT αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του 2013 για τρίτη φορά σε διάστημα ενός έτους στα 2,25 εκατ., από τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 2,22 εκατ. και επεσήμανε πως η αγορά θα σταθεροποιηθεί και θα αναπτυχθεί περίπου 1% το 2014 και 2015 αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%
Νέα πυρά Τραμπ κατά Πάουελ για τους δασμούς-«Δεν κάνει καλή δουλειά, ξέρω περισσότερα για τα επιτόκια από αυτόν»
Βρετανία: Προχωρά στη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα
ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ