Powered by

Pimco: Εκτός αγορών και το 2014 η Ελλάδα

O οίκος Pimco θεωρεί πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιστρέψει το 2014 στις διεθνείς αγορές, όπως λένε στελέχη της στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung (SZ), η οποία γράφει πως ο οίκος δεν σκοπεύει να επενδύσει σε ελληνικά χρεόγραφα και θεωρεί απαραίτητα νέα δάνεια στήριξης από την Ευρωζώνη.

Το στέλεχος της Pimco Μάιλς Μπράντσο δηλώνει στην SZ πως «δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα αντλήσει φέτος κεφάλαια από τις αγορές».

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, αναφέρει, ένα ελληνικό ομόλογο διάρκειας εννέα ετών θα είχε επιτόκιο 8%. «Εάν η χώρα προχωρήσει σε μεγαλύτερο δανεισμό με αυτούς τους όρους, το συνολικό βάρος χρέους θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από τη λήψη ενός δανείου από τον ευρωπαϊκό μηχανιμσμό ESM» λέει ο Μπράντσο.

«Μόνο αφού η οικονομία ανακάμψει θα μπορεί η Ελλάδα να εξετάσει έναν επιτυχή δανεισμό μεγάλης έκτασης από τις διεθνείς αγορές» υποστηρίζει.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης και την ανάλογη εκτίμηση του προέδρου του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ, που δηλώνει πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο από την Ευρωζώνη.

«Οι αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού έχουν πιθανότατα πολιτικό κίνητρο» λέει ο Μαρσέλ Φράτσερ, υποστηρίζοντας πως «η Αθήνα δεν θα μπορέσει ακόμα να αναχρηματοδοτηθεί από τις αγορές».

από Ιn.gr

Δειτε Επισης

Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
«Επί ποδός» οι μεγάλοι της πληροφορικής στην Ελλάδα για νέα deals–Οι εξαγορές των μικρών