Powered by

Deal εξαγοράς τμήματος servers μεταξύ ΙΒΜ-Lenovo

Σε συμφωνία κατέληξαν τελικά IBM και Lenovo για την εξαγορά τμήματος των δραστηριοτήτων servers X86 της πρώτης από τη δεύτερη, έναντι 2,3 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα 2,07 δισ. δολάρια θα δοθούν σε μετρητά και το υπόλοιπο ποσό σε μετοχές.

Με τη συμφωνία αυτή, η IBM θα επικεντρωθεί στις δραστηριότητες συστημάτων και λογισμικού, ενώ 7.500 υπάλληλοι της IBM θα απασχοληθούν στην Lenovo.

Σημειώνεται πως νωρίτερα στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, η διαπραγμάτευση της μετοχής της Lenovo είχε ανασταλεί, χωρίς να διευκρινίζεται ο λόγος.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, ξένα δημοσιεύματα «προετοίμαζαν το έδαφος», με την Lenovo να επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ πως βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις σχετικά με μια πιθανή εξαγορά, χωρίς να διευκρινίζει αν οι διαπραγματεύσεις περιλαμβάνουν τις δραστηριότητες των servers.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Πιθανή ύφεση για τη Βρετανία νωρίτερα από τις προβλέψεις των αγορών
«ΑΑΑ» το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων... Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση η Morningstar DBRS
Γερμανία: Αύξηση 2,4% στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων τον Ιούνιο
Νέα συρρίκνωση για τη βρετανική οικονομία τον Μάιο-Εντείνεται η επιχειρηματική αβεβαιότητα
Προειδοποίηση ΔΝΤ: Υψηλή αβεβαιότητα λόγω των δασμών Τραμπ-Καλεί σε σταθερό εμπορικό περιβάλλον
Νέο ρεκόρ για το Bitcoin-Πάνω από τα $113.000 με θετικό κλίμα και ρευστοποιήσεις short
Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμούς 35% στα καναδικά προϊόντα-Ετοιμάζεται η επιστολή για Ε.Ε.
Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο