Powered by

Η Κίνα τονώνει την αγορά με 42,1 δισ. δολάρια

Η Κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε την Τρίτη τη διοχέτευση ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, σε μια κίνηση που θεωρείται ως η έναρξη μιας πιθανής κρίσης ρευστότητας, ενόψει των διακοπών για το νέο σεληνιακό έτος της χώρας.

Η Λαϊκή (Κεντρική) Τράπεζα της Κίνας διοχέτευσε 255 δισεκατομμύρια γιουάν (42,1 δισ. δολ.) στην διατραπεζική αγορά την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η ζήτηση ρευστότητας παραδοσιακά αυξάνεται κατά την άφιξη του νέου έτους, το οποίο αρχίζει την επόμενη εβδομάδα, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι επιστρέφουν στις πόλεις τους.

Η ένεση ρευστότητας έρχεται μετά το πλήγμα που δέχθηκε το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας πέρσι και πιο πρόσφατα το Δεκέμβριο, η οποία οδήγησε τα διατραπεζικά επιτόκια στα ύψη και σε ανησυχίες για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Δειτε Επισης

Ο Moody's διατήρησε στην Baa3 την Ιταλία-Αναβάθμισε σε θετική την προοπτική
ΕΚΤ: Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη
Κοντά στο να ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο και σε τροχιά ένταξης στη ζώνη του ευρώ η Βουλγαρία
Το στοίχημα των $10 δισ. στο deal Chevron–Hess και η «τρικλοποδιά» της Exxon
Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ για την απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών το Χάρβαρντ
Τραμπ: Αδιέξοδες οι συζητήσεις με Ε.Ε.-Άμεσοι δασμοί 50%, σε ισχύ από 1η Ιουνίου
ΕΚΤ: Η επιβράδυνση στους μισθούς στηρίζει τις προβλέψεις για νέα μείωση στα επιτόκια
Σε νέο ιστορικό υψηλό το bitcoin-Άγγιξε τα 112.000 δολάρια
Έκθεση HSBC: Οι αμερικανικές εταιρείες πλήττονται περισσότερο από τους δασμούς Τραμπ
Ιαπωνία: Σε υψηλό 28 μηνών ο δομικός πληθωρισμός