Powered by

Κινέζοι ετοιμάζουν πλοίο πιστό αντίγραφο του Τιτανικού

Εταιρεία στη νοτιοδυτική Κίνα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κατασκευάσει ένα πιστό αντίγραφο του Τιτανικού και μάλιστα σε πραγματικό μέγεθος. 
 
Η εταιρεία Seven Star Energy Investment Group, με έδρα την επαρχία Σιτσουάν, πρόκειται να δαπανήσει περίπου 121 εκατομμύρια ευρώ, για το αντίγραφο του Τιτανικού, που βυθίστηκε το 1912, αφού προσέκρουσε σε παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό, παρασύροντας στον θάνατο περίπου 1.500 ανθρώπους. 
 
Ειδικά μετά την ταινία «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον το 1997, οι Κινέζοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μοιραίο πλοίο και την ιστορία του. Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Times, η Seven Star είναι μία ελάχιστα γνωστή ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των γεννητριών. Τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας την περασμένη Κυριακή όταν ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κατασκευάσει το αντίγραφο του Τιτανικού, που θα βασίζεται στο σχέδιο ενός αδελφού πλοίου, του Ολύμπικ. Το πλοίο θα κατασκευαστεί σε ναυπηγείο της Κίνας αλλά δεν θα βγει στη θάλασσα. 
 
Ο Σου Σαοτζούν, πρόεδρος της Seven Star, είπε το αντίγραφο του Τιτανικού θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που θα αναπαράγουν την εμπειρία της πρόσκρουσης στο παγόβουνο. Το «απόγειο του πνεύματος της ανθρώπινης υπευθυνότητας» αποκαλύφθηκε, καθώς οι επιβάτες προσπαθούσαν να σώσουν ο ένας τον άλλον, είπε ο Σου. Και προσέθεσε: «Πρόκειται για ένα σπουδαίο σύμβολο του πνεύματος του Τιτανικού, που θα βρίσκεται στον ποταμό Κι». Δεν πρόκειται για την πρώτη εταιρεία που προσπαθεί να αναπαράγει τον Τιτανικό. Τον περασμένο χρόνο ο Αυστραλός μεγιστάνας Κλάιβ Πάλμερ ανακοίνωσε  τα σχέδια κατασκευής του Τιτανικού ΙΙ σε ναυπηγείο στην κινεζική πόλη Ναντζίνγκ. Η εταιρεία του, Blue Star Line σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει το πλοίο μέχρι το 2016.
 
Πηγή: www.tovima.gr
 

Δειτε Επισης

Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%
Νέα πυρά Τραμπ κατά Πάουελ για τους δασμούς-«Δεν κάνει καλή δουλειά, ξέρω περισσότερα για τα επιτόκια από αυτόν»
Βρετανία: Προχωρά στη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα
ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ