Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Ανθεκτική μέσω των εξαγωγών της η Κίνα

Η κινεζική οικονομία εμφάνισε νέες ενδείξεις ανθεκτικότητας τον Αύγουστο, με τα βασικά εμπορικά στοιχεία να κάνουν λόγο για βιώσιμη ενίσχυση της παγκόσμιας ζήτησης για τα αγαθά που παράγει η χώρα.

Οι εξαγωγές συνέχισαν να ενισχύονται, παρουσιάζοντας αύξηση 7,2% τον Αύγουστο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο από την άνοδο κατά 5,1% τον Ιούλιο και τη συρρίκνωση κατά 3,1% τον Ιούνιο. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος τον Αύγουστο, χαμηλότερα από το 10,9% του Ιουλίου.

Η συνολική εικόνα ήταν μιας κινεζικής οικονομίας που επωφελείται από την αύξηση της ζήτησης από τις ΗΠΑ και από τις άλλες βασικές αγορές εξαγωγών.

Τα στοιχεία του Αυγούστου είναι τα πιο πρόσφατα σε μια σειρά θετικών ανακοινώσεων, καθώς ο πωλήσεις στο εξωτερικό και η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο, εμφάνισαν ενδείξεις βελτίωσης.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη κάποια ερωτήματα αναφορικά με τη βιωσιμότητα της τρέχουσας ανόδου, καθώς μάλιστα η αύξηση των μισθών και ένα ισχυρότερο νόμισμα πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των κινεζικών εξαγωγών.

Παρόλα αυτά, δύο μήνες ισχυρών στοιχείων έχουν αυξήσει την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να πετύχει τον στόχο για την ανάπτυξη του ΑΕΠ στη διάρκεια του έτους, ο οποίος διαμορφώνεται στο 7,5%.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας, διαμορφώθηκε στα 28,5 δισ. δολάρια τον Αύγουστο από τα 17,8 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, και αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα
Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%
Πέραν των 5 χιλ. ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν δουλειά στη Βουλγαρία εντός 2023
Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ για φορτία ρωσικού πετρελαίου-Στο στόχαστρο τρεις οντότητες και τρία πετρελαιοφόρα
Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «ΑΑ» της Γαλλίας, με αρνητικές προοπτικές
ΟΠΕΚ: Επεκτείνουν μέχρι Μάρτιο μειωμένη παραγωγή Ριάντ και Μόσχα
Παράταση τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα στην Ιταλία για γονείς
Αργεντινή: Η νέα ΥΠΕΞ λέει πως η χώρα της δεν θα ενταχθεί στην ομάδα BRICS