Αβέρωφ: Θα στηρίξουμε τουρισμό (video)

Κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση του τουρισμού συζήτησαν σήμερα εκπρόσωποι των φορέων του τομέα του τουρισμού με την ηγεσία του ΔΗΣΥ, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης ο ΔΗΣΥ δεσμεύτηκε να προωθήσει συγκεκριμένα μέτρα και διαβεβαίωσε ότι ο ΔΗΣΥ θα προσπαθήσει να παραμείνει αξιόπιστος σε αυτά που έχει υποσχεθεί. Έκανε ωστόσο λόγο για την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας, αναφέροντας πως θα πρέπει να εγκαταλειφθούν πολιτικές προστατευτισμού, όπου ο καθένας προσπαθούσε να διατηρήσει το βασίλειο του, τα κεκτημένα του και τα συμφέροντα του.
«Πρέπει να φύγουμε επιτέλους από τα λόγια και να πάμε στις πράξεις. Ο τουρισμός είναι ένας από τους μοναδικούς πυλώνες της οικονομίας που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως στόχος είναι «να έχουμε ποιοτικό τουρισμό» και «να φύγουμε από τα προβλήματα και τις αγκυλώσεις όπως το ψηλό κόστος» με αποτέλεσμα ένα μη ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν και «να μπαίνουμε στον φαύλο κύκλο της μείωσης της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών που δεν έχει τελειωμό».
«Είναι απαράδεκτο η Κύπρος να είναι τουριστικός προορισμός και να έχει περιορισμούς στις αφίξεις τουριστών», είπε, υποδεικνύοντας πως θα πρέπει η Κύπρος να γίνει η χώρα των ανοιχτών αιθέρων.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνέχισε λέγοντας πως είναι εγκληματικό να καθυστερείται η παροχή πολεοδομικών κινήτρων για την ανακαίνιση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
Ανέφερε ακόμη πως για να αποκτήσει η Κύπρος ποιοτικό τουρισμό θα πρέπει να μπει και τάξη στις παραλίες και να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παραλιών.

Υπέδειξε ακολούθως πως μέσα στις επόμενες μέρες δίνεται η ευκαιρία να ρυθμιστούν νομοθετικά αυτά τα ζητήματα.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης είπε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τον τουρισμό και μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Όπως εξήγησε, τα πιο σημαντικά από τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν την επέκταση της τουριστικής περιόδου και το χειμερινό τουρισμό, τους ανοιχτούς αιθέρες και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.
«Εμείς σαν ΚΟΤ έχουμε δώσει τις δικές μας θέσεις για όλα αυτά τα θέματα και συναποφασίστηκε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ότι θα ξανασυναντηθούμε σε δύο μήνες για μια πιο αναλυτική εξέταση των θεμάτων αυτών αλλά και για αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της σημερινής συνάντησης», δήλωσε.
Εκ μέρους του ΠΑΣΥΞΕ ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας Θέμης Φιλιππίδης είπε ότι στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε μια πάρα πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων και χαρακτήρισε σημαντικές τις επισημάνσεις που έχουν γίνει και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

Σημείωσε ότι η προσπάθεια για τον τουρισμό είναι μια συλλογική προσπάθεια με στόχο να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Κύπρος προς αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και πρόσθεσε πως ο ΠΑΣΥΞΕ αναμένει πλέον από την ηγεσία του ΔΗΣΥ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.
Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος Τουρισμού του ΚΕΒΕ Ντίνος Λευκαρίτης δήλωσε ότι στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε ο ΔΗΣΥ θα γίνουν πράξη μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Αντιπρόεδρος της ΟΕΒ Δήμητρα Καραντώκη δήλωσε ότι για όλους τους φορείς, οικονομικούς και τουριστικούς, ο τουρισμός είναι ο μόνος τομέας που αναγνωρίζεται ότι έχει προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη και να συμβάλει με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Σημείωσε πως στο πλαίσιο της σύσκεψης έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις από όλους καθώς, όπως εξήγησε, η προσπάθεια για τον τουρισμό είναι μια συλλογική προσπάθεια στην οποία όλοι πρέπει να συμμετέχουν, ξενοδοχεία, τουριστικοί πράκτορες, κεντρική κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου Βίκτωρ Μαντοβάνης είπε ότι στο πλαίσιο της σύσκεψης διεξήχθη μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα του τουρισμού, ανάλυση των προβλημάτων αλλά και των προοπτικών.
«Το νησί μας έχει τεράστιες δυνατότητες», είπε και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα λόγια επιτέλους θα γίνουν και πράξεις και θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος, τέλος, του ΣΤΕΚ Άκης Βαβλίτης είπε ότι ο τουρισμός αποτελεί σήμερα την ατμομηχανή της ανάπτυξης και της προόδου για την Κύπρο, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεσμεύτηκε ότι εντός τριών μηνών θα προωθηθούν τρία από τα αιτήματα που έχουν τεθεί από τους τουριστικούς φορείς.

 

Δειτε Επισης

Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
Οι δράσεις της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και οι σχεδιασμοί για το εγγύς μέλλον
To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο