Aon Hewitt: Αλλάζουν μορφή τα Ταμεία

H Aon Hewitt, o παγκόσμιος οργανισμός συμβουλευτικών υπηρεσιών της Aon plc (NYSE: AON), δημοσίευσε τα ευρήματα της Παγκόσμιας Έρευνας Συνταξιοδοτικού Κινδύνου του 2013 που αφορούν Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Η έρευνα περιλαμβάνει απαντήσεις από συνταξιοδοτικά ταμεία σε 7 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, που αντιπροσωπεύουν περιουσιακά στοιχεία ύψους €232 δις και σχεδόν δύο εκατομμύρια μέλη.

Το επίπεδο χρηματοδότησης για πολλά ταμεία έχει επιδεινωθεί από το 2011 (έτος διενέργειας της τελευταίας έρευνας). Παρά τις γενικά θετικές επενδυτικές αποδόσεις, οι υποχρεώσεις των συνταξιοδοτικών ταμείων έχουν αυξηθεί λόγω της μείωσης των επιτοκίων των κυβερνητικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Περισσότερα από 90% των ταμείων που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, η οποία κατά πλειοψηφία είναι χαμηλού κινδύνου σε σχέση με τις υποχρεώσεις (αυτάρκεια στη χρηματοδότηση) για την χρηματοδοτούσα επιχείρηση. Συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες έχουν κατά κανόνα υλοποιήσει πλάνα για να φτάσουν στον μακροπρόθεσμο στόχο τους που είναι η εξαγορά των υποχρεώσεων ή η αυτάρκεια στη χρηματοδότηση.     

Η πιο συχνή απάντηση των ερωτηθέντων για τα αυξημένα ελλείμματα είναι η επιτάχυνση υλοποίησης της στρατηγικής μείωσης του επενδυτικού κινδύνου και η αποδοχή του περισσότερου χρόνου που χρειάζεται για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων τους και η αύξηση της διασποράς της επενδυτικής πολιτικής.

Όσον αφορά την αλλαγή του σχεδιασμού του ταμείου, οι ερωτηθέντες υπέδειξαν πως είναι πιο πιθανό από ποτέ να προχωρήσουν σε κλείσιμο ή πάγωμα του ταμείου και να αντικαταστήσουν τα ταμεία καθορισμένου ωφελήματος με ταμεία καθορισμένης εισφοράς.

Δειτε Επισης

Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
Οι δράσεις της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και οι σχεδιασμοί για το εγγύς μέλλον
To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο