Professional Services: Τροχιά ανάκτησης ανταγωνιστικότητας

Τα τελευταία 20 χρόνια η Κύπρος ήταν το κύριο κέντρο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας και ειδικότερα ο τομέας παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί την κινητήρια δύναμη της οικονομίας και πηγή απασχόλησης για χιλιάδες επαγγελματίες.

Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει τον τόπο μας, έχει επιφέρει μεγάλη ζημιά στην εικόνα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων του νησιού, καθώς και στη φήμη της Κύπρου σαν διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. Παρόλα αυτά, τα πλεονεκτήματα της Κύπρου σαν δικαιοδοσία δεν έχουν αλλάξει, παρά τις οπισθοδρομήσεις που συνδέονται με το σχέδιο διάσωσης. Το πλεονέκτημα της Κύπρου ως δικαιοδοσία σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές μας – Μάλτα, Λουξεμβούργο και Ιρλανδία – συνδέονται με το χαμηλό εταιρικό φορολογικό συντελεστή (παρά την πρόσφατη αύξηση), το εξαιρετικό δίκτυο συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, καθώς και μια σειρά από άλλα οφέλη που σχετίζονται με το αποτελεσματικό φορολογικό της σύστημα. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της Κύπρου είναι το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, με υψηλού μορφωτικού και επαγγελματικού επιπέδου λογιστές και δικηγόρους, οι οποίοι εξυπηρετούν τους ξένους επενδυτές.

Η περαιτέρω ενίσχυση και διασφάλιση σε βάθος χρόνου αυτών των πλεονεκτημάτων θα τεθεί προς συζήτηση στο 5th Cyprus Professional Services Conference, το οποίο διοργανώνεται από την ΙΜΗ την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Πέντε διακεκριμένοι επαγγελματίες του κλάδου θα λάβουν μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα το πώς θα επανακτήσει η Κύπρος την ανταγωνιστικότητα της. Συγκεκριμένα, οι Αντρέας Νεοκλέους, Διευθύνον Συνεταίρος, Δικηγορικός οίκος Ανδρέας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ, Ευγένιος Ευγενίου, Διευθύνον Σύμβουλος, PwC, Ιωάννης Δημητριάδης, Διευθύνον Σύμβουλος, Horwath DSP Limited, Κύπρος Χρυσοστομίδης, Διευθύνον Σύμβουλος, Chrysostomides & Co LLC και Σταύρος Ιωάννου, Διευθύνον Συνεταίρος, Grant Thornton Ltd., θα συζητήσουν και θα αναλύσουν:
•    Την αρχική αντίδραση των διεθνών πελατών στο πακέτο διάσωσης
•    Την αντίδραση του κλάδου μέσω των επαγγελματιών
•    Τη διαχείριση των κρίσεων που δημιουργήθηκαν με τους διεθνείς πελάτες
•    Τις αναδυόμενες ευκαιρίες
•    Πρακτικές προτάσεις για να γίνει η Κύπρος και πάλι ανταγωνιστική.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ελεγκτικούς οίκους, δικηγορικά γραφεία, fiduciary services firms, τράπεζες, οικονομικούς οργανισμούς και κυβερνητικά τμήματα.
Διοργανώνεται από την εταιρεία ΙΜΗ και το περιοδικό Gold με χορηγό την Ελληνική Τράπεζα και ακαδημαϊκό χορηγό την Global Training. Υποστηρικτής του συνεδρίου είναι η εταιρεία Electra Hotels και χορηγοί επικοινωνίας το inbusinessnews.com και το περιοδικό In Business. Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.imh.com.cy ή επικοινωνήστε στο τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imh.com.cy
 

Δειτε Επισης

Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
Οι δράσεις της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και οι σχεδιασμοί για το εγγύς μέλλον
Ενώπιον του Υπουργικού ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025-Οι τρεις βασικές στοχεύσεις του