Powered by

Παίρνει πίσω τη φράση "ούτε σεντ για τους Έλληνες" η Μέρκελ

Η αρχή "ούτε ένα σεντ για τους Ελληνες", ίσχυε όσο οι Ελληνες δεν ήταν διατεθειμένοι να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ από το βήμα της γερμανικής Βουλής, απαντώντας στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι, ο οποίος της υπενθύμισε τη φράση που χρησιμοποιούσε η ίδια στην αρχή της κρίσης.

Η κ. Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο, περιέγραψε για μία ακόμη φορά την αλληλεγγύη και τις επιδόσεις ως "δύο όψεις του ίδιου νομίσματος" στην πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη. "Διότι διαφορετικά δεν έχει νόημα, διαφορετικά η αλληλεγγύη πηγαίνει χαμένη.

Για αυτό είναι σωστή η επιμονή σε αυτή την αρχή", τόνισε η καγκελάριος και έκανε λόγο για "παράδοξο", αναφερόμενη στη στάση της Αριστεράς να μην στηρίζει τα πακέτα διάσωσης των χωρών της Ευρωζώνης.

Δειτε Επισης

Ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος στην Ελλάδα-Οι προοπτικές απασχόλησης το δεύτερο τρίμηνο
Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση από DBRS: Ψήφος εμπιστοσύνης, αλλά και μήνυμα για πολιτική σταθερότητα
DBRS: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε «BBB» με σταθερές προοπτικές
Ελληνική οικονομία: Η ανάπτυξη του 2024 κρίνει και το «στοίχημα» του 2025
Στο 8,7% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο
Στο μικροσκόπιο των οίκων αξιολόγησης η ελληνική οικονομία-Στο επίκεντρο η ετυμηγορία της Moody΄s
Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα-Υπέρβαση στόχου κατά €5,8 δις το 2024
Υδρογονάνθρακες: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το οικόπεδο νότια της Πελοποννήσου, ενδιαφέρον από Chevron
Στο 3,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο-Η σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη
Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τις επενδυτικές προτεραιότητες ESG των επιχειρήσεων στην Ελλάδα