Developers: Να πληρώσουμε ότι μας αναλογεί

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, το οποίο συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη για να συζητήσει το θέμα της Φορολογίας Ακίνητης Ιδιοκτησίας, αποφάσισε όπως απευθύνει ύστατη έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις ενστάσεις που επανειλημμένως έχουν εκφραστεί από το Σύνδεσμο και άλλους φορείς και αφορούν τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα ακίνητο έχει πωληθεί και παραδοθεί, αλλά είτε δεν έχει εκδοθεί ο τίτλος ιδιοκτησίας είτε έχει εκδοθεί αλλά δεν έγινε η μεταβίβαση.

Θεωρούμε, αναφέρει ο σύνδεσμος, άδικο για τις επιχειρήσεις μας που, μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επιβιώσουν και να συγκρατήσουν θέσεις εργασίας, να καλούνται να καταβάλλουν φορολογίες για περιουσίες τις οποίες δεν κατέχουν. Θεωρούμε επίσης άδικο για τους αγοραστές μας, να υποχρεωνόμαστε εμείς από την ίδια την Πολιτεία, να τους επιβάλλουμε φορολογίες πολλαπλάσιες εκείνων που κανονικά θα έπρεπε να τους επιβληθούν, επειδή φορολογούμαστε σε κλίμακες σαφώς ψηλότερες από εκείνες που αναλογούν στις δικές τους περιουσίες.

Τυχόν παράταση αυτής της ανορθόδοξης πρακτικής, αναφέρεται, το μόνο που θα επιτύχει θα είναι μια αχρείαστη γραφειοκρατία και ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι είναι σαφές ότι θα διεκδικήσουν από το κράτος επιστροφή του ποσού με το οποίο υπερχρεώθηκαν.

«Δηλώνουμε έτοιμοι, παρά τις δυσκολίες, να καταβάλουμε τις αυξημένες φορολογίες που αναλογούν στις περιουσίες που πραγματικά κατέχουμε, αλλά αδυνατούμε να πληρώσουμε για περιουσίες τις οποίες έχουμε αποξενωθεί. Καλούμε τους βουλευτές να ψηφίσουν με γνώμονα τη δίκαιη μεταχείριση των πολιτών και την ανάγκη επιβίωσης των επιχειρήσεων του τόπου και να μην δεχθούν αδιαμαρτύρητα την άρνηση των υπηρεσιών, εδώ και πολλούς μήνες, να βρουν λύση ώστε η πιο πάνω πρότασή μας να είναι άμεσα εφαρμόσιμη».

Δεν είναι πρόθεσή μας να επιδεινώσουμε περαιτέρω την πολύ δύσκολη θέση στην οποία ήδη βρίσκεται το κράτος μας, όμως πρέπει να είναι σαφές ότι οι αποφάσεις που θα λάβει η Βουλή των Αντιπροσώπων, είναι καθοριστικές για την κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται για ανάπτυξη της οικονομίας και προσέλκυση ξένων επενδύσεων, καταλήγουν οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.
 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
Προχωρά με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίριά της η ΑΗΚ-Ο διαγωνισμός και η εκτιμώμενη αξία
Πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις-Στο ζενίθ η αδειοδότηση οικιστικών έργων
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
Σεβασμό στον θεσμό των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών ζητά ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων-Ανησυχεί για τις πιέσεις
Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»