Oracle: Προστατεύει τα Big Data των επιχειρήσεων

Η ενσωμάτωση μεγάλων συνόλων δεδομένων (big data) στην επιχείρησή σας έχει τη δυναμική να δημιουργήσει ευκαιρίες για μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων σας, αλλά ο όγκος και η πολυπλοκότητα αυτών των δεδομένων διαρκώς αυξάνουν και μπορεί να αποτελέσουν ταυτόχρονα και μια πρόκληση.
Μέσω της ενιαίας αρχιτεκτονικής πληροφοριών (Unified Information Architecture) της Oracle, οι πελάτες μπορούν εύκολα και οικονομικά να ενοποιήσουν πλατφόρμες Hadoop και NoSQL με λύσεις αποθήκευσης δεδομένων και εργαλεία ανάλυσης επιχειρησιακών πληροφοριών, ώστε να μεγιστοποιήσουν την αξία των μεγάλων συνόλων δεδομένων (Big Data). Ενώ η πλατφόρμα Hadoop παρέχει μια επεκτάσιμη βάση για έργα Big Data, η έλλειψη ενσωματωμένης ασφάλειας αποτελεί εμπόδιο για πολλές επιχειρήσεις. Για να καλύψει αυτήν την ανάγκη, η Oracle έχει βελτιώσει το Oracle Big Data Appliance ώστε να συμπεριλαμβάνει κορυφαίες δυνατότητες ασφαλείας για την πλατφόρμα Hadoop. Η Oracle ανακοινώνει, επίσης, νέες εκδόσεις των Big Data Connectors και Oracle NoSQL Database, που παρέχουν βελτιωμένη λειτουργικότητα, απόδοση και επεκτασιμότητα.

Η Oracle Big Data Appliance προσφέρει ενσωματωμένη ασφάλεια για τις επιχειρήσεις, με προδιαμορφωμένο έλεγχο ταυτοτήτων με το πρωτόκολλο Kerberos, εξουσιοδοτήσεις με βάση το πρωτόκολλο LDAP και ίσχυρες δυνατότητες κεντρικού ελέγχου με το Oracle Audit Vault and Database Firewall.
Ενοποιώντας και αναλύοντας το ιστορικό ελέγχου στην πλατφόρμα Hadoop, το Oracle Audit Vault and Database Firewall μπορεί να επιβάλλει πολιτικές για την εμφάνιση ειδοποιήσεων σχετικά με ύποπτες ή μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες. Επιπλέον, τα ενοποιημένα δεδομένα ιστορικού επιτρέπουν στους οργανισμούς να κάνουν επίδειξη των στοιχείων ελέγχου και να δημιουργούν τις αναφορές που χρειάζονται για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τους σχετικούς ελέγχους ιστορικού.
Επιπλέον, η Oracle Big Data Appliance περιλαμβάνει τώρα ενημερώσεις για τα Hadoop, Oracle Big Data Connectors και Oracle NoSQL Database, οι οποίες βελτιώνουν την απόδοση και την επεκτασιμότητα και απλοποιούν τη διαχείριση, επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειρίζονται και να αναλύουν μεγάλα σύνολα δεδομένων (Big Data) γρήγορα και εύκολα, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους. Στα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες περιλαμβάνονται τα παρακάτω:
Επεξεργασία XQuery σε πλατφόρμα Hadoop: Το Oracle XQuery for Hadoop, μια νέα προσθήκη στο Oracle Big Data Connectors, επιτρέπει τυπικές λειτουργίες XQuery
για την επεξεργασία και το μετασχηματισμό εγγράφων XML, με παράλληλη εκτέλεση στο σύμπλεγμα της πλατφόρμας Hadoop.

Βελτιωμένη προγνωστική μοντελοποίηση: Η προσθήκη γενικευμένων γραμμικών μοντέλων και αλγόριθμων ανάλυσης παραγόντων στο Oracle R Connector for Hadoop, σε συνδυασμό με τον πενταπλασιασμό της απόδοσης στην εκτέλεση προσαρμοσμένων διεργασιών MapReduce τύπου R επιτρέπουν στους οργανισμούς να δημιουργούν γρήγορα τα σύνθετα προγνωστικά μοντέλα που χρειάζονται για τα Big Data.
Ταχύτερη επεξεργασία Hadoop: Το Perfect Balance, ένα νέο χαρακτηριστικό επιδόσεων της Oracle Big Data Appliance, ανιχνεύει με έξυπνο τρόπο τις περιπτώσεις ανομοιόμορφης κατανομής των δεδομένων και εξισορροπεί το φορτίο των διεργασιών μείωσης (reducer), επιτρέποντας την ταχύτερη εκτέλεση εργασιών του μοντέλου MapReduce.

Βελτιωμένη απόδοση και επεκτασιμότητα NoSQL: Η πιο πρόσφατη έκδοση του Oracle NoSQL Database, που είναι τώρα διαθέσιμη, επιτρέπει παράλληλες σαρώσεις δεδομένων και μειώνει σημαντικά το χρόνο που δαπανάται για σαρώσεις στις βάσεις δεδομένων. Το Oracle NoSQL Database περιλαμβάνει τώρα υποστήριξη για χαρακτηριστικά που ζητούσαν οι πελάτες, όπως πολλαπλά κέντρα δεδομένων για απλοποίηση και αυτοματοποίηση της διανομής των δεδομένων.
Όπως δήλωσε ο Çetin Özbütün, Senior Vice President, Data Warehousing and Big Data Technologies, Oracle «Τα συστήματα Hadoop και οι βάσεις δεδομένων NoSQL έχουν αποδείξει ότι είναι πρωτοποριακή τεχνολογία για τη διαχείριση των μεγάλων συνόλων δεδομένων (Big Data). Ωστόσο, οι περισσότερες λύσεις που υπάρχουν στην αγορά αδυνατούν να αντέξουν τις μεγάλες απαιτήσεις της επιχείρησης, όπου η ασφάλεια απολύτως απαραίτητη και δεν χωράνε συμβιβασμοί. Με τις πρόσφατες βελτιώσεις στο Oracle Big Data Appliance, η Oracle καλύπτει τις ανάγκες των πελατών όσον αφορά την ασφάλεια και την απόδοση σε λύσεις Big Data».
 

Δειτε Επισης

«GROW with SAP»: Υιοθετήστε το cloud ERP με τη Supernova
Google: Αλλάζει τις αναζητήσεις στο ίντερνετ με χρήση AI
Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Η άνοδος του cloud CRM
Αδειοδότηση για δίκτυα ψηφιακής τηλεόρασης-Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 10 Ιουνίου
Microsoft: Eπένδυση €4 δις στη Γαλλία για κατασκευή υποδομών cloud και τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η ελληνική Kaizen Gaming κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών GameTech παγκοσμίως
TechIsland Summit 2024: Προωθώντας ένα τεχνολογικό μέλλον για την Κύπρο
Ξεκαθαρίζει η Primetel: Ανανέωση της συμφωνίας διανομής αθλητικού περιεχομένου με τη Cyta
Cisco Experience: Η σύγχρονη εποχή απαιτεί Hybrid Multi-Cloud