Powered by

Κολοσσοί αναμένουν τα αποτελέσματα ερευνών στην Ελλάδα

Με μεγάλη ανυπομονησία αναμένει η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου τα πορίσματα του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους «Nordic Explorer», το οποίο διεξάγει σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ansamed, χθες ολοκληρώθηκε η δεύτερη Βαλκανική Σύνοδος Κορυφής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από κολοσσούς όπως η Shell, η ExxonMobil, η Repsol, η Gazprom Neft και η Bulgargaz, καθώς και μικρότερες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Οι αντιπροσωπείες δήλωσαν ότι αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τα επόμενα βήματα που θα γίνουν στον τομέα των υδρογονανθράκων στη Δυτική και Νότια Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται, η γαλλική εταιρεία TOTAL, η οποία δραστηριοποιείται και στην Κύπρο, καθώς και τα Ελληνικά Πετρέλαια, έχουν ήδη αγοράσει το πλήρες πακέτο με τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών.

Δειτε Επισης

2015-2025: Η επώδυνη δεκαετία αποκατάστασης της Ελλάδας… Από την κατάρρευση στην ανταμοιβή
Έπεσαν οι υπογραφές για την εξαγορά της Δωδώνη από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία-Τα επόμενα βήματα
Στο 7,9% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο
Τι σηματοδοτεί η πρόταση εξαγοράς του ελληνικού χρηματιστηρίου από τη Euronext-Το παρασκήνιο και τα επόμενα βήματα
Οι τέσσερις κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία και η ανησυχία για ενδεχόμενη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Οι δύο μεγάλοι φόβοι των επιχειρηματιών στην Ελλάδα-Τι δείχνει έρευνα
BofA: Προοπτικές ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες με αιχμή τη Eurobank…Οι νέες τιμές-στόχοι
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,34 δις και υπέρβαση στόχων στην Ελλάδα το πεντάμηνο
Το ΕΚΠΑ στα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως-Νέα τριπλή διάκριση
Ο MSCI αναβαθμίζει την Ελλάδα-Ένα βήμα πιο κοντά στις developed markets