Λοϊζίδης: Χρονιά συντήρησης το 2013 για τον τουρισμό

Η φετινή τουριστική χρονιά θα είναι στην καλύτερη περίπτωση χρονιά συντήρησης δυνάμεων, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Χάρης Λοϊζίδης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η οποία είναι αφιερωμένη στην προστασία και σωστή διαχείριση του νερού.

"Αισιοδοξούμε ότι με την αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου σκέψης, που μας επιβάλλουν οι νέες συνθήκες, ο τόπος μας μπορεί να μετατραπεί σε ποιοτικότερο τουριστικό προορισμό", αναφέρει ο κ. Λοϊζίδης, προσθέτοντας ότι "οι πρόσφατες εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία επηρέασαν δυσμενώς τις εισροές ξένων επισκεπτών στη χώρα μας και δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην τουριστική και ξενοδοχειακή μας βιομηχανία".

Αναφέροντας ότι "οι προκλήσεις και τα διακυβεύματα ενώπιον των οποίων βρισκόμαστε είναι πολλά και ο ανταγωνισμός παραμένει έντονος", ο Πρόεδρος του Συνδέσμου σημειώνει πως "απαιτείται συστηματική μελέτη των νέων τάσεων, συλλογική προσπάθεια και τομές σε πολλούς τομείς της δημόσιας διοίκησης και της επιχειρηματικότητας, για να αποκομίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη».

Σύμφωνα με τον κ. Λοϊζίδη, "η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) να αφιερώσει την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στην προστασία και σωστή διαχείριση του νερού, αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που κατέχει η τουριστική βιομηχανία στις προσπάθειες που καταβάλλονται για μια συνετή και ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων και για την προστασία του περιβάλλοντος ευρύτερα".

"Ιδιαίτερα για την Κύπρο, που συχνά πλήττεται από φαινόμενα ανομβρίας και ξηρασίας, η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία", προσθέτει.

"Δεδομένου ότι το νερό αποτελεί τον σημαντικότερο φυσικό πόρο για επιβίωση και βιώσιμη ανάπτυξη κάθε χώρας, όπως αναφέρει ο κ. Λοϊζίδης, "η καλλιέργεια υδατικής συνείδησης θα πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο των αρμόδιων φορέων, μέσω του οποίου να μεταδίδονται σωστά μηνύματα στις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας, στα οργανωμένα σύνολα, στους απλούς πολίτες και στα παιδιά που αποτελούν το αύριο του πλανήτη".

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων