Green Dot: Υποψήφια για ευρωπαϊκό βραβείο

Μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση έχει αποσπάσει η Green Dot Κύπρου για το συνολικό της έργο, στο διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας της Ε.Ε., το 2013.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας, καθιερώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν σημαντικές πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα. Τα βραβεία, που θεσμοθετήθηκαν το 2005, δεν είναι ένας απλός διαγωνισμός αλλά αποσκοπούν και στην αύξηση της ενημέρωσης γύρω από τις επιχειρήσεις, τόσο όσον αφορά στις πολιτικές που ακολουθούν όσο και στα πρακτικά αποτελέσματά τους, και στην επιβράβευση της επιτυχίας.

Κάθε χρόνο ανακηρύσσονται πανευρωπαϊκά οι νικητές των βραβείων οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Η γεωγραφική εμβέλεια του διαγωνισμού καλύπτει τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την προσχωρούσα χώρα της Κροατίας ή τις συνδεδεμένες στο πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (CIP) χώρες, δηλαδή την Ισλανδία, τη Νορβηγία, τη Σερβία και την Τουρκία.

Στόχος των βραβείων αυτών είναι:

1. Να εντοπιστούν και να αναγνωριστούν οι επιτυχημένες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες προώθησης των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας.
2. Να προβληθούν και να διαδοθούν τα παραδείγματα των βέλτιστων πολιτικών και πρακτικών επιχειρηματικότητας.
3. Να ενημερωθεί περαιτέρω η κοινή γνώμη για τον ρόλο των επιχειρηματιών στην κοινωνία
4. Να λειτουργήσουν τα Βραβεία ως πηγή ενθάρρυνσης και έμπνευσης για επίδοξους επιχειρηματίες.
Οι βραβεύσεις αφορούν έξι κατηγορίες:
α. Προώθηση της Επιχειρηματικότητας
β. Επένδυση στις Επιχειρηματικές Δεξιότητες
γ. Βράβευση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος
δ. Υποστήριξη στη Διεθνοποίηση της Επιχείρησης
ε. Υποστήριξη της Ανάπτυξης των Πράσινων Αγορών και της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων
Στ. Υπεύθυνη και Συνολική Επιχειρηματικότητα

Η Green Dot Κύπρου υπέβαλε αίτηση στην κατηγορία «Υπεύθυνης και Συνολικής Επιχειρηματικότητας» προς τον Εθνικό Συντονιστή σε κυπριακό επίπεδο, που είναι το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και επιλέγηκε ως ο Εθνικός Υποψήφιος σε αυτή την κατηγορία.
Στις 12 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή των Βραβείων επέλεξε την υποψηφιότητα της Green Dot Κύπρου στο short list στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το short list για κάθε κατηγορία αποτελείται από δύο μόνο υποψήφιους.

Οι τελικές ανακοινώσεις για τους νικητές κάθε κατηγορίας αλλά και του μεγάλου νικητή για το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας, Προεδρεύουσας χώρας της Ε.Ε. αυτή την περίοδο, στα πλαίσια του Συνεδρίου Small and Medium Enterprises Assembly.

Η επιτυχία σε εθνικό επίπεδο, αλλά κυρίως η επιτυχία της υποψηφιότητας της Green Dot Κύπρου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ υποψηφιοτήτων από 32 χώρες, είναι ιδιαίτερα τιμητική και αναδεικνύει την ποιότητα του έργου που επιτελείται. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο κατά πόσον η επιχειρηματική πρωτοβουλία προάγει τη συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Και θεωρούμε πως η Green Dot Κύπρου αποτελεί ένα από τα κυπριακά σημαντικά παραδείγματα επωφελούς συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
Πιστεύουμε πως η διάκριση αυτή σε ευρωπαϊκό επίπεδο δείχνει με πρακτικό τρόπο ότι η Κύπρος μπορεί και θα πρέπει να πιστέψει στις δυνάμεις της. Δείχνει επίσης ότι θα πρέπει όλοι να εκτιμήσουμε καλύτερα τέτοιες παραγωγικές πρωτοβουλίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αφού μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο να πάει μπροστά και να εξέλθει από πολλά από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα.
 

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων