powered by

Πούφος: Ο κόσμος δεν πληρώνει

Επέμεινε στη θέση πως θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα εάν περάσουν από τη βουλή τροποποιητικές νομοθεσίες για το θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας ο διευθυντής του τμήματος Εσωτερικών Προσόδων Γιώργος Πούφος.

Οι τροποποιήσεις στον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας που προτάθηκαν σχεδόν από όλα τα κόμματα συζητήθηκαν εκ νέου σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με τον κ. Πούφο να επιμένει πως δεν μπορούν πλέον να γίνουν οι όποιες αλλαγές πλην της πρότασης της κυβέρνησης για εξαίρεση των πρώτων 5χιλ. ευρώ.

Όπως εξήγησε, ήδη εισπράχθηκαν ποσά τόσο από Κύπριους όσο και αλλοδαπούς και οι όποιες τροποποιήσεις θα έχουν επιπρόσθετο κόστος.

Συμπλήρωσε επίσης πως πολλοί πολίτες δεν καταβάλουν το φόρο αναμένοντας να δουν τι θα αποφασίσει η βουλή. «Πρέπει να τερματιστεί αυτή η αβεβαιότητα», τόνισε. Από τα 140εκ. ευρώ που υπολογίζεται να προέλθουν από τη συγκεκριμένη φορολογία, έχουν εισπραχθεί μέχρι τώρα μόνο 15εκ. ευρώ. «Την ίδια ώρα δεν γνωρίζουμε ούτε την εισπραξιμότητα του συγκεκριμένου φόρου», πρόσθεσε ο κ. Πούφος.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΤΕΠ ήδη στάληκε η φορολογία σε 97χιλ. πολίτες ιδιοκτήτες ακινήτων κάτω από 40χιλ. ευρώ.

«Θα είμαστε σε δυσμενή θέση αν έρθει το 2014 και δεν έχουν μαζευτεί τα 140εκ. ευρώ», πρόσθεσε για να υπενθυμίσει πως τον τελικό λόγο έχει η τρόικα.

Σύμφωνα με τον κ. Πούφο, η τρόικα είναι ενημερωμένη για την πρόθεση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τις πρώτες 5χιλ. ευρώ.
 

Δειτε Επισης

Στεγαστική πολιτική: Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το σχέδιο στέγασης μέτρια αμειβόμενων του ΚΟΑΓ
Πρόσβαση για περισσότερους πολίτες στα στεγαστικά σχέδια του ΚΟΑΓ-Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Ανακαλύψτε μοναδικές ευκαιρίες οικοπέδων από την Gordian σε Λεμεσό και Λάρνακα
Γ. Μισιρλής: Η αποδεδειγμένη συνεισφορά του τομέα των ακινήτων στην οικονομία και η άδικη στοχοποίηση
Προώθηση διαφόρων έργων στην Αγία Μαρινούδα Πάφου-Μελέτη για διαπλάτυνση του κύριου δρόμου από Γεροσκήπου
Προ των πυλών μεγάλη οικιστική ανάπτυξη από το My Mall Λεμεσού-Προς ολοκλήρωση το Leptos Limassol Park
Οικιστικά οικόπεδα με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης στην Πάφο από την Altamira Real Estate
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Ask Wire: Ανοίγει το μετοχικό της κεφάλαιο στο κοινό-Κυπριακή PropTech εταιρεία λανσάρει καμπάνια crowdfunding
Συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας Κύπρου-Καμπότζης στους τομείς ανάπτυξης και επενδύσεων Δημητριάδης και Essa