Powered by

DZ Bank: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς κούρεμα

Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, παρά μόνο εάν υπάρξει ένα νέο "κούρεμα", επισημαίνεται σε μελέτη της τράπεζας DZ, η οποία θεωρεί υπερβολικά αισιόδοξες τις διαφορετικές εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το ελληνικό χρέος θα κυμαίνεται το 2020 στο 160% του ΑΕΠ, εφόσον διατηρηθεί το σημερινό επίπεδο επιτοκίων, αναφέρει ο οικονομολόγος της τράπεζας Ντάνιελ Λεντς στην εφημερίδα Die Welt, ενώ, διευκρινίζει, θα φθάνει το 143% του ΑΕΠ στο πιο αισιόδοξο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο από το 2014 και εξής οι πιστωτές παραιτηθούν από την πληρωμή των τόκων.

Ακόμη και στη δεύτερη περίπτωση, το δημοσίευμα σχολιάζει ότι η χώρα θα χρειαστεί 60 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020 για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών της. Για αυτό τον λόγο η τράπεζα προκρίνει την λύση ενός ακόμη "κουρέματος", το οποίο θα επιβαρύνει μεν τους δημόσιους πιστωτές με 100 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά είναι η μοναδική εγγύηση ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
«Επί ποδός» οι μεγάλοι της πληροφορικής στην Ελλάδα για νέα deals–Οι εξαγορές των μικρών