Martin Coward – ένοχος για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων

Ο Δρ. Martin Coward πληρώνει την «νύφη» 3 εκατομμύρια στερλίνες:

Στους παγκόσμιους οικονομικούς κύκλους η υπόθεση της Κυπριακών συμφερόντων εταιρίας ΙΚΟΣ, εταιρίας διαχείρισης αντισταθμιστικών ταμείων  (hedge fund), παίρνει μια μεγάλη τροπή αφού το δικαστήριο του Λονδίνου καταδίκασε σε πρόστιμο 3 εκατομμυρίων λιρών το πρώην διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας Δρ. Martin Coward, γιατί παραδέχτηκε ότι πραγματικά αντέγραψε από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ΙΚΟΣ λογισμικά και κώδικα που άνηκαν στη εταιρία.

Ο Martin Coward, που εδώ και χρόνια βρίσκεται στα δικαστήρια με την ιδρύτρια της ΙΚΟΣ, Έλενα Αμβροσιάδου, για υποθέσεις που αφορούν την ΙΚΟΣ,  αλλά και το διαζύγιο τους, έχασε μια μεγάλης σημασίας υπόθεση που συνδέεται με την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων στο πολύπλοκο χώρο των χρηματιστηρίων και των ηλεκτρονικών σε αυτά συναλλαγών. Η απόφαση υποχρεώνει τον άλλοτε δυνατό άντρα της ΙΚΟΣ να επιστρέψει χωρίς να κρατήσει αντίγραφα από όλα όσα έκλεψε από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ΙΚΟΣ και να πληρώσει το τίμημα των 3 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας ως δικαστικά έξοδα για την υπόθεση.

Ο Άλαν Τούκερ – Διευθυντής της ΙΚΟΣ όταν ερωτήθηκε να σχολιάσει την απόφαση είπε: «Αυτό επιβεβαιώνει τελειωτικά ότι  τα μοναδικής αξίας λογισμικά μας είναι ιδιοκτησία της ΙΚΟΣ και μόνο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των λογισμικών αυτών ποτέ δεν ήταν σε αμφιβολία,  η απόφαση αυτή  βάζει τελεία και παύλα στο όλο θέμα. Εμείς όπως είναι φυσικό θα είμαστε σε πλήρη εγρήγορση για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα και τα πνευματικά δικαιώματα της εταιρίας μας και να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στη ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών έτσι ώστε  οι πελάτες και επενδυτές μας να συνεχίσουν να μας εμπιστεύονται με το ίδιο σθένος».

Για την Κύπρο, ως χρηματοπιστωτικό κέντρο, παρ’ όλες της πληγές που ακόμα ζουμίζουν, αυτού του είδους οι δικαστικές αποφάσεις είναι πολύ σημαντικές και ενισχύουν την αξιοπιστία της χώρας σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Η ΙΚΟΣ είναι μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερες εταιρίες διαχείρισης αντισταθμιστικών ταμείων και παραμένει στην Κύπρο και υποστηρίζει ότι η Κύπρος είναι ένας πολύ καλός προορισμός για τέτοιου είδους οργανισμούς.

Εδώ και πολύ καιρό παρακολουθούμε τις δίκες σε Κύπρο και Ελλάδα και αυτό που θα μπορούσαμε να διαβεβαιώσουμε είναι ότι τόσο η ΙΚΟΣ όσο και η ίδια η Έλενα Αμβροσιάδου πάντα δρούσαν με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των επενδυτών και πελατών της ΙΚΟΣ, και πάντα όλοι οι δικηγόροι στις διάφορες υποθέσεις απέδειξαν έμπρακτα ότι οι νομικές και άλλες συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο αποτελούν μια πολύ καλή βάση για εταιρίες σαν την ΙΚΟΣ να έχουν την έδρα τους στη Κύπρο.

Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές οι οικονομικοί, πολιτικοί και νομικοί παράγοντες της Κύπρου κατά την άποψη μας θα πρέπει να εξασκήσουν μια πολύ δυνατή «οικονομική διπλωματία» που να έχει ως μοναδικό στόχο την ανάκτηση εμπιστοσύνης στο όλο σύστημα, εδώ δεν χωρούν κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες για εσωτερική κατανάλωση.
 

Δειτε Επισης

Οι εξωφρενικές τιμές σπρώχνουν ξένους αγοραστές στα κατεχόμενα, όχι ο πόλεμος στο Ισραήλ
Το σχέδιο δράσης της Ε.Ε. για το βιώσιμο εκσυγχρονισμό των ηλεκτρικών δικτύων
Η τεχνολογία στην υπηρεσία των αδειοδοτήσεων
Διαφημιζόμενος Vs. Agency! Ε ΟΧΙ… ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο!
Η αυξανόμενη σημασία των κριτηρίων ESG και οι οίκοι αξιολόγησης
Επανεξετάζοντας την Black Friday: 5 λόγοι γιατί οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις δεν πρέπει να παρασυρθούν
Μελέτη PwC: Σημαντικά ευρήματα για την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών
Αναβαθμισμένο αίσθημα ασφάλειας σε ένα «έξυπνο» σπίτι
«Ναι» στην αντιπαροχή διαμερισμάτων
Οι καθυστερήσεις ταλαιπωρούν τον τομέα των ακινήτων