Powered by

Γερμανοί βουλευτές: Να παραιτηθεί η Ελλάδα από Προεδρία ΕΕ

Την παραίτηση της Ελλάδας από την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την οποία θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου του 2014, ζητούν δύο Γερμανοί βουλευτές των κυβερνώντων κομμάτων, επικαλούμενοι το κόστος της διοργάνωσης.
 
«Η Ελλάδα θα όφειλε να παραιτηθεί από την προγραμματισμένη Προεδρία της για το 2014», δηλώνουν οι δύο βουλευτές του CDU και του FDP, με το επιχείρημα ότι η Προεδρία των έξι μηνών θα κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.
 
Ο Κλάους- Πέτερ Βιλς από τους Χριστιανοδημοκράτες δηλώνει στην Bild ότι «η Ελλάδα θα έπρεπε να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναβάλει την Προεδρία στο Συμβούλιο, διαφορετικά στο τέλος θα (χρειαστεί) να υπάρξει κι άλλο πακέτο βοήθειας γι' αυτό τον λόγο», ενώ ο συνάδελφός του από τους Φιλελεύθερους Φρανκ Σέφλερ τονίζει ότι «η Ελλάδα θα έπρεπε οικειοθελώς να παραιτηθεί από την Προεδρία».
 
Πηγή: www.zougla.gr
 

Δειτε Επισης

Οι τέσσερις κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία και η ανησυχία για ενδεχόμενη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Οι δύο μεγάλοι φόβοι των επιχειρηματιών στην Ελλάδα-Τι δείχνει έρευνα
BofA: Προοπτικές ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες με αιχμή τη Eurobank…Οι νέες τιμές-στόχοι
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,34 δις και υπέρβαση στόχων στην Ελλάδα το πεντάμηνο
Το ΕΚΠΑ στα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως-Νέα τριπλή διάκριση
Ο MSCI αναβαθμίζει την Ελλάδα-Ένα βήμα πιο κοντά στις developed markets
Σημαντική άνοδος κατά 5,6% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά τον Μάιο
Τι προβλέπουν 26 οίκοι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,35 δις το πεντάμηνο στην Ελλάδα-Φορολογικά έσοδα άνω των €27 δις
Ισχυρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εκτιμούν διεθνείς οίκοι...Μπαράζ θετικών εκθέσεων και υψηλότερες τιμές-στόχοι