Το νερό «πνίγει» τα ξενοδοχεία

Η επαρχιακή επιτροπή Πάφου του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ επαναφέρει το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής για την ξενοδοχειακή βιομηχανία. Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση μελών του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων με την  κοινοβουλευτική επιτροπή Γεωργίας, οι ξενοδόχοι της Πάφου εκφράζουν την αντίθεση τους στην αύξηση της τιμής του νερού. Ζητούν ίση κατανομή των βαρών και απευθύνουν θερμότατη έκκληση στην τοπική αυτοδιοίκηση ως αρμοδία αρχή για την υδατοπρομήθεια να κάνει δεύτερες σκέψεις ώστε τα νέα τέλη να μην είναι τιμωρητικά προς τις παραγωγικές επιχειρήσεις της Πάφου.

Αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο ότι η τιμή του νερού είναι πολύ πιο ψηλή στην ξενοδοχειακή βιομηχανία σε σύγκριση με τους υπόλοιπους καταναλωτές.
Ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ κ. Θέμης Φιλιππίδης τόνισε ότι η τιμή που χρεώνουν  πολλοί Δήμοι φθάνει τα τέσσερα ευρώ ανά κυβικό μέτρο νερού και αυτό συμβαίνει από την πρώτη ή την δεύτερη μέρα, λόγω της μεγάλης κατανάλωσης που υπάρχει  στις ξενοδοχειακές μονάδες.  
Ο κ. Φιλιππίδης επικαλούμενος τις οδηγίες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης  για ίση κατανομή βαρών, χαρακτήρισε ως άδικη και  παράνομη την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι ξενοδοχειακές μονάδες σε σχέση με τα τέλη  υδατοπρομήθειας αλλά και τα τέλη που αφορούν το ΣΑΠΑ, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα τέλη διανυκτέρευσης και τα τέλη σκυβάλων.

«Επιπρόσθετα» υπογράμμισε ο κ. Φιλιππίδης «γίνεται σαφής αναφορά  στο μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ  Κυβέρνησης και Τρόικας όσον αφορά την ελάφρυνση  της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, από τα άδικα και ψηλά τέλη  που επιβαρύνεται σε πολλούς τομείς  μεταξύ των οποίων και τα τέλη υδατοπρομήθειας».
Ο πρόεδρος της τοπικής  επιτροπής  Πάφου του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ απευθύνει  έκκληση  προς  την τοπική αυτοδιοίκηση όπως επανεξετάσει το θέμα. Η  ξενοδοχειακή βιομηχανία είπε  δεν μπορεί την δύσκολη αυτή εποχή που καλείται να διαδραματίσει  σημαντικότατο ρόλο στην οικονομία του τόπου να σηκώσει άλλα βάρη.
Τέλος, ο κ. Φιλιππίδης τόνισε πως οι ξενοδόχοι αντιλαμβάνονται πλήρως  τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στους Δήμους όμως δεν μπορούν να ανεχθούν πλέον την άδικη αυτή αντιμετώπιση σε βάρος τους να συνεχίζεται.
 

Δειτε Επισης

Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
Οι δράσεις της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και οι σχεδιασμοί για το εγγύς μέλλον