Ξενοδοχεία: Προγράμματα για ανέργους

Πρόγραμμα ένταξης Κυπρίων ανέργων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία έχει μελετήσει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων  και θα υποβάλει σχετική  εισήγηση στην Υπουργό Εργασίας κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου.
Τα πρόσωπα αυτά που δεν έχουν  απασχοληθεί στο παρελθόν  ως ξενοδοχειακοί υπάλληλοι, σύμφωνα με την εισήγηση των ξενοδόχων, θα τύχουν ταχύρυθμης εκπαίδευσης.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ κ. Θέμης Φιλιππίδης είπε ότι οι ξενοδόχοι της Πάφου σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων θα θέσουν ενώπιον της κ. Αιμιλιανίδου θέματα που αφορούν την αναστολή εργασίας για τη χειμερινή περίοδο και παράλληλα θα εισηγηθούν την απασχόληση ανέργων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την νέα  θερινή περίοδο.

«Θα ήταν χρήσιμο και αποτελεσματικό ένα πρόγραμμα ταχύρυθμης εκπαίδευσης  ανέργων Κυπρίων που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία  στα ξενοδοχεία ώστε με την έναρξη της νέας καλοκαιρινής περιόδου να μπορούν να προσληφθούν  στην ξενοδοχειακή βιομηχανία».
Ο κ. Φιλιππίδης τόνισε την διάθεση αλλά και τη θέληση των ξενοδόχων να απασχολήσουν Κύπριους, οι οποίοι θα πρέπει να τύχουν  προηγουμένως  ανάλογης εκπαίδευσης.
«Πιστεύω» κατέληξε ο κ. Φιλιππίδης, «στην επικείμενη συνάντηση που θα έχουμε εντός των προσεχών ημερών με την αρμόδια Υπουργό, να δούμε από κοινού πως μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα ώστε να είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε  όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στην ξενοδοχειακή  βιομηχανία».  
 

Δειτε Επισης

Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
Οι δράσεις της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και οι σχεδιασμοί για το εγγύς μέλλον