Η EY στηρίζει την επιχειρηματικότητα

Η EY, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της και στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, είναι ο πλατινένιος χορηγός της Chrysalis Leap, της πρώτης πλατφόρμας επιτάχυνσης ιδεών στην Κύπρο. Σκοπός της Chrysalis Leap είναι να βοηθήσει φιλόδοξους επιχειρηματίες να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

Η EY στηρίζει έμπρακτα και δυναμικά αυτή την πρωτοβουλία τόσο μέσω χρηματικής χορηγίας όσο και με την ενεργό συμμετοχή στελεχών της στα εργαστήρια που προσφέρονται δωρεάν από την Chrysalis LEAP όπου οι ομάδες που συμμετέχουν εκπαιδεύονται στο πως να ετοιμάζουν επιχειρηματικά μοντέλα για το προϊόν τους και να παρουσιάζουν τις ιδέες τους, για προσέλκυση επενδυτών.

Η Chrysalis LEAP αποτελεί ένα εντατικό  πρόγραμμα «επιτάχυνσης» (acceleration) για start-up εταιρίες που επιθυμούν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες, εμπορικού χαρακτήρα επιχειρήσεις στο οποίο συμμετέχουν επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και έμπειροι επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα με απώτερο στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Κύπρο.

O Σάββας Πεντάρης μέλος του διοικητικού συμβούλιου της EY ανέφερε: “Η EY έχει προ πολλού συνειδητοποιήσει την ανάγκη για υποστήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο. Ειδικά, στο τρέχον δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο απαιτεί νέες ιδέες και έμφαση στην επιχειρηματικότητα για την επανεκκίνηση της Κυπριακής οικονομίας, η δημιουργία ενός εξειδικευμένου μηχανισμού που θα βοηθά επιχειρηματίες να μεταμορφώσουν τις ιδέες τους σε οικονομικά βιώσιμες και κερδοφόρες επιχειρήσεις είναι μια αναγκαιότητα.”

Η τελική  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο όπου οι επιλεγείσες ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους ενώπιον υποψήφιων επενδυτών από την Κύπρο και το εξωτερικό.
 

Δειτε Επισης

Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
Οι δράσεις της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και οι σχεδιασμοί για το εγγύς μέλλον
To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο