Powered by

FT: Ανησυχεί την τρόικα το «όχι» Σαμαρά σε νέα μέτρα

Οι δεσμεύσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη μη λήψη νέων μέτρων προβληματίζουν την τρόικα, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «Η Ε.Ε. καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις μετά τις γερμανικές εκλογές». 
 
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα που μεταδίδει το CNBC, κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως περιμένει περισσότερη βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους του παραπέμποντας στη συμφωνία του Νοεμβρίου που κάνει λόγο για ανακούφιση της Ελλάδας από το χρέος μόλις η Αθήνα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και ο κ. Σαμαράς όπως όλα δείχνουν θα ανακοινώσει την επίτευξη του στόχου στο τέλος του χρόνου. 
 
«Αν η Ελλάδα όντως πετύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τότε όλα προσωρινά προβλήματα χρηματοδότησης θα έχουν λυθεί», δήλωσε ο κ. Σαμαράς. 
 
Κορυφαία στελέχη της τρόικας, ωστόσο, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις εκφράζουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ανησυχία τους για την επιμονή του Έλληνα πρωθυπουργού πως ενδεχόμενη νέα βοήθεια δεν θα συνοδεύεται από περισσότερη λιτότητα, μια υπόσχεση την οποία δεν θα μπορέσει να τηρήσει. 
 
Η διάσταση απόψεων επί του θέματος εντείνει τη διαμάχη για το εάν οι Ευρωπαίοι πιστωτές θα πρέπει να υποστούν περισσότερες ζημιές δεχόμενοι κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, όπως προβλέπει η συμφωνία του Νοεμβρίου και τι άλλα βάρη θα φορτωθεί η Ελλάδα προκειμένου να διασωθεί για ακόμα μια φορά.
Πηγή: www.capital.gr
 

Δειτε Επισης

Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών
Αύξηση 6,8% στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο-Οι διαφορές ανάμεσα σε νέα και παλαιά
Άνοδος παραγωγής και νέων παραγγελιών το Μάιο στην Ελλάδα
Eπιβεβαίωσε στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο o Scope
Στο 8,3% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο
UBS: Η ελληνική οικονομία εμφανίζει ισχυρή δυναμική και ανθεκτικότητα-Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και αποκλιμάκωση χρέους
Γ. Κοντόπουλος: Τα δύο κρίσιμα «παράθυρα» για την αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου
Χρηματιστήριο Αθηνών: Το νέο στοίχημα, τα ατού της αγοράς και οι εξωτερικοί κίνδυνοι