powered by

Ουκρανία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κύπρο

Την ανάγκη να ξεκαθαριστεί κατά πόσο η Κύπρος θεωρείται ή όχι low jurisdiction και προορισμός off shore για την Ουκρανία, υπογράμμισε ο senior partner της KM Partners, Ουκρανίας, Alexander Minin κατά τη διάρκεια του 5ου  Cyprus Professional Services Conference.

Όπως είπε, υπάρχει σύγχυση όσον αφορά τον υπολογισμό του φόρου στην Ουκρανία και κατ’ επέκταση δεν είναι ξεκάθαρο αν η φορολογία στην Κύπρο είναι χαμηλότερη πέραν του 5% από ότι ο φόρος στην Ουκρανία ώστε να θεωρηθεί προορισμός χαμηλής φορολόγησης. Παράλληλα ανέφερε ότι πρέπει να γίνει πιο ξεκάθαρο το status του beneficial owner
Παρόλα αυτά, οι δύο χώρες έχουν πλέον μια πολύ καλή συμφωνία όσον αφορά την αποφυγή διπλής φορολόγησης, ιδιαίτερα για συναλλαγές που αφορούν real estate.

Από την πλευρά του ο κ. Eric D. Ryan, partner της DLA Piper, ΗΠΑ, ξεκαθάρισε ότι ως πολύ καλός γνώστης των φορολογικών συστημάτων σε όλων των κόσμο, το κυπριακό μπορεί με βεβαιότητα να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ευνοϊκά που υπάρχουν. «Όλες οι χώρες είχαν κρίση με το τραπεζικό τους σύστημα. Εμείς την ξεκινήσαμε! Οι περισσότερες εταιρείες στις ΗΠΑ πλέον αναγνωρίζουν ότι το bailout για να σωθούν οι τράπεζες, ασφαλιστικοί οργανισμοί και εταιρείες ήταν ένα αναγκαίο κακό και τώρα οι περισσότερες βρίσκονται ήδη σε ανοδική πορεία», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο κ. Φάνος Πιτιρής, Business Development Manager, Global Markets & International Banking της Ελληνικής Τράπεζας, επεσήμανε ότι η Κύπρος εξακολουθεί να διατηρεί όλα τα δυνατά της σημεία που την ανέδειξαν σε διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. «Έχουμε μια πολύ καλή γεωγραφική θέση, ευνοϊκό και ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα, πάνω από 40 ισχυρές συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολόγησης, διεθνείς αναγνωρίσεις, αυστηρές νομοθεσίες για αποφυγή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και πολλά άλλα τα οπία παραμένουν», εξήγησε, υπογραμμίζοντας ότι οι πλείστες εταιρείες έχουν παραμείνει στην Κύπρο διαβλέποντας τις προοπτικές τις οικονομίας μας.
 

 

Δειτε Επισης

Ανησυχεί και διαμαρτύρεται το ΕΒΕ Πάφου...Τουριστική περίοδος με την ξενοδοχειακή βιομηχανία σε απόγνωση
Τρία κυπριακά case studies φωτίζουν το μέλλον του BIM στο Cyprus Autodesk Forum 2025
Η τέχνη των μαθητών στο προσκήνιο: Άλλοι δέκα φιναλίστ του The Sovereign Art Foundation
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: Η δυναμική και οι προκλήσεις του real estate στην Κύπρο
Η αυξημένη ζήτηση επιτάσσει επέκταση των εκπαιδευτικών υποδομών-Οι στοχευμένες λύσεις στο TechIsland Summit
Το IGC και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Eurobank για ενίσχυση εξωστρέφειας κυπριακών, ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων
Αναδεικνύοντας τη μαθητική δημιουργία: Δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού από τον The Sovereign Art Foundation
Οι δηλώσεις των χορηγών των 17ων IN Business Awards(video)
Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ινδίας-Ελλάδας-Κύπρου: Νέα εποχή στους εμπορικούς, επενδυτικούς και οικονομικούς δεσμούς
Ειρήνη Πική: Ορόσημο η σύσταση του IGC-Πλατφόρμα για την προώθηση επενδύσεων και την οικονομική διασύνδεση