powered by

Ουκρανία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κύπρο

Την ανάγκη να ξεκαθαριστεί κατά πόσο η Κύπρος θεωρείται ή όχι low jurisdiction και προορισμός off shore για την Ουκρανία, υπογράμμισε ο senior partner της KM Partners, Ουκρανίας, Alexander Minin κατά τη διάρκεια του 5ου  Cyprus Professional Services Conference.

Όπως είπε, υπάρχει σύγχυση όσον αφορά τον υπολογισμό του φόρου στην Ουκρανία και κατ’ επέκταση δεν είναι ξεκάθαρο αν η φορολογία στην Κύπρο είναι χαμηλότερη πέραν του 5% από ότι ο φόρος στην Ουκρανία ώστε να θεωρηθεί προορισμός χαμηλής φορολόγησης. Παράλληλα ανέφερε ότι πρέπει να γίνει πιο ξεκάθαρο το status του beneficial owner
Παρόλα αυτά, οι δύο χώρες έχουν πλέον μια πολύ καλή συμφωνία όσον αφορά την αποφυγή διπλής φορολόγησης, ιδιαίτερα για συναλλαγές που αφορούν real estate.

Από την πλευρά του ο κ. Eric D. Ryan, partner της DLA Piper, ΗΠΑ, ξεκαθάρισε ότι ως πολύ καλός γνώστης των φορολογικών συστημάτων σε όλων των κόσμο, το κυπριακό μπορεί με βεβαιότητα να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ευνοϊκά που υπάρχουν. «Όλες οι χώρες είχαν κρίση με το τραπεζικό τους σύστημα. Εμείς την ξεκινήσαμε! Οι περισσότερες εταιρείες στις ΗΠΑ πλέον αναγνωρίζουν ότι το bailout για να σωθούν οι τράπεζες, ασφαλιστικοί οργανισμοί και εταιρείες ήταν ένα αναγκαίο κακό και τώρα οι περισσότερες βρίσκονται ήδη σε ανοδική πορεία», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο κ. Φάνος Πιτιρής, Business Development Manager, Global Markets & International Banking της Ελληνικής Τράπεζας, επεσήμανε ότι η Κύπρος εξακολουθεί να διατηρεί όλα τα δυνατά της σημεία που την ανέδειξαν σε διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. «Έχουμε μια πολύ καλή γεωγραφική θέση, ευνοϊκό και ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα, πάνω από 40 ισχυρές συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολόγησης, διεθνείς αναγνωρίσεις, αυστηρές νομοθεσίες για αποφυγή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και πολλά άλλα τα οπία παραμένουν», εξήγησε, υπογραμμίζοντας ότι οι πλείστες εταιρείες έχουν παραμείνει στην Κύπρο διαβλέποντας τις προοπτικές τις οικονομίας μας.
 

 

Δειτε Επισης

O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στο Harm Reduction Conference
Στην τελική ευθεία η ψηφοφορία για τα 17α IN Business Awards-Συνεχίζεται μέχρι τις 30 Απριλίου η διαδικασία
Η Κωνσταντίνα Χριστοφή συστήνει το HEATWAVE Fitness Festival...«Ένα πάρτι για όσους έχουν μπει στην εποχή της ευεξίας»
Πνευματικά δικαιώματα: Η σημασία της απόφασης του Ανωτάτου και η ανάγκη για σύσταση Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Η τεκμηριωμένη πρόταση της G.A.P. Vassilopoulos για το υδατικό και η άρνηση μιας πολιτείας που…πέρα βρέχει
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Stoiximan και Απόλλων Λεμεσού στο πλευρό της τρίτης ηλικίας με ουσιαστική στήριξη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο
Προχωρά στη δημιουργία δικτύου εγκαταστάσεων διαχείρισης δημοτικών αποβλήτων το Τμήμα Περιβάλλοντος
Επενδύει στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο ο ΣΕΛΚ-Εκδήλωση με επίκεντρο την δεντροφύτευση και την βιωσιμότητα