Powered by

Ξανά σε Facebook και Twitter οι Ιρανοί

Από την περασμένη Δευτέρα όμως, 16 Σεπτεμβρίου, οι δυο μεγάλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter είναι ευρέως προσβάσιμοι στο Ιράν για τους χρήστες, για πρώτη φορά από το 2009. Οι δυο αυτές διαδικτυακές υπηρεσίες είχαν μπλοκαριστεί από τις ιρανικές αρχές εν μέσω των διαδηλώσεων εναντίον του πρώην προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σύμφωνα αναφορές που προκύπτουν από το εσωτερικό της χώρας.
 
Την είδηση μετέδωσαν δημοσιογράφοι στην Τεχεράνη που συνεργάζονται με τους New York Times και την Washington Post αναφέροντας στο Twitter ότι μπορούν να έχουν πλέον ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αλλά και η Τζίλιαν Γιορκ, διευθύντρια για τη διεθνή ελευθερία της έκφρασης στο Electronic Frontier Foundation, είπε ότι έλαβε πολλές αναφορές από πολίτες, που χρησιμοποιούν διαφορετικές υπηρεσίες παροχής Internet που επιβεβαίωσαν ότι οι απαγορεύσεις φαίνεται να έχουν αρθεί.
 
Η νέα ηγεσία του μετριοπαθούς κληρικού προέδρου Χασάν Ροχανί, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Ιράν τον περασμένο μήνα, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκείνη την σκληρή του προκατόχου του.
 
Πηγή: www.protothema.gr
 

Δειτε Επισης

Τρικυμία στη ναυτιλία από τα νέα λιμενικά τέλη των ΗΠΑ-Στο στόχαστρο η κινεζική ναυπηγική βιομηχανία
DBRS: Επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε AAA
Ε.Ε.: Υπό έρευνα η εξαγορά της Downtown Music από Universal ύψους $775 εκατ.
Qatar Airways: Θωρακίζεται απέναντι στους δασμούς με στοκ ανταλλακτικών
Ξεπέρασε την Ιαπωνία... Η Πολιτεία των ΗΠΑ που έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη παγκοσμίως
Σε πτωτική πορεία ο χρυσός μετά από μια εβδομάδα οικονομικής αβεβαιότητας
Μαίνεται η ένταση ΗΠΑ και Κίνας-Αντίθετα μηνύματα για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις
Ιστορική στασιμότητα για τη γερμανική οικονομία-Οι δασμοί Τραμπ, η Κίνα και η κρίση του «Made in Germany»
Η Κίνα εξετάζει αναβολή των δασμών 125% σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα
Δυσοίωνα τα πράγματα και μόλις 0,6%...Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη χωρών της ευρωζώνης ο Fitch