Powered by

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα «βλέπει» ο TUI

Ο γερμανικός ταξιδιωτικός κολοσσός TUI, εκτιμά πως το 2014 το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα θα καταγράψει περαιτέρω αύξηση.
 
Ειδικότερα ο διευθύνων σύμβουλος του τουριστικού ομίλου, Πίτερ Λονγκ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, λέγοντας πως του χρόνου η ναυαρχίδα των Tour Operator's θα αυξήσει κατά 300.000 τουρίστες τον αριθμό των επισκεπτών που διακινεί προς την Ελλάδα, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό τους σε πάνω από τα 2 εκατομμύρια τουρίστες.
 
Ο κ. Λονγκ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, τις προηγούμενες ημέρες, είχε συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά, αλλά και επικοινωνία με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει θετική εξέλιξη για τις οφειλές του ΕΟΤ στον γερμανικό τουριστικό όμιλο.
 
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των εν Ελλάδι Τουριστικών Πρακτόρων, Γιώργος Τελώνης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπογράμμισε, ότι τέτοιες εκτιμήσεις-αναφορές θα συμπαρασύρουν και άλλους μεγάλους «παίκτες» να κατευθύνουν και οι ίδιοι περισσότερο τουρισμό προς την Ελλάδα. 
 
Όπως επισήμανε ο κ.Τελώνης, αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα αναμένεται και εξαιτίας της αναταραχής στην Αίγυπτο.
 
Η TUI, συνέχισε, αναγνωρίζει τη βελτίωση του κλίματος στην Ελλάδα και τον θετικό αντίκτυπο που αυτό έχει στις αγορές του εξωτερικού. Όπως είπε, αυτό που μένει είναι να βελτιώσει τις υποδομές της (τόπους υποδοχής τουριστών) προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη τουριστική κίνηση και την επόμενη περίοδο.
Πηγή: www.protothema.gr
 

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής