Πανεπιστημίο Brighton: Μελέτη για το κυπριακό all inclusive

Με τον επίκουρο καθηγητή του πανεπιστημίου του Brighton της Βρετανίας Ιωάννη Παντελίδη συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Παντελίδης, ο οποίος βρίσκεται στην Πάφο από την περασμένη Κυριακή με την ομάδα του, διενεργεί μελέτη για τον τρόπο με τον οποίο οι τουρίστες του all inclusive μπορούν να βγουν και εκτός ξενοδοχείων και να ξοδέψουν χρήματα σε κέντρα αναψυχής.

Ο κ. Παντελίδης, όπως αναφέρεται, συνομίλησε με το ΔΣ ΣΙΚΑΠ, άκουσε τις απόψεις του και παρέθεσε τις δικές του προτάσεις, έτσι ώστε να τα λάβει όλα υπόψη του στην τελική του μελέτη.

Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχουν τρόποι "να βγάλουμε" τους τουρίστες του all inclusive από τα ξενοδοχεία και ένας από αυτούς είναι - όπως είπε - η δημιουργία ενός χώρου από τους εστιάτορες όπου θα δίνουν πληροφορίες για τα κέντρα αναψυχής της Πάφου, θα γίνονται φεστιβάλ γευσιγνωσίας και διάφορες άλλες δραστηριότητες, ούτως ώστε ο τουρίστας να έχει επιλογές. Χρειάζεται όμως, είπε, όλα να γίνουν με επαγγελματισμό και μεγάλη οργάνωση.

Ο κ. Παντελίδης, θα συναντηθεί ακόμη με διάφορους φορείς του τουρισμού και ιδιαίτερα με ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής και θα παραδώσει την τελική του έκθεση γύρω στα Χριστούγεννα, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το ΔΣ του ΣΙΚΑΠ ευχαρίστησε τον κ. Παντελίδη για την όλη προσπάθεια που καταβάλλει αλλά και το χρόνο που διέθεσε για να συναντηθεί μαζί του και του παρέδωσε σχετική επιστολή, στην οποία καταγράφεται το ιστορικό του Συνδέσμου, τα 450 μέλη που εκπροσωπεί, και οι πολλές προσπάθειες που έχει καταβάλει για σωστή εξυπηρέτηση και εκπαίδευση των υπαλλήλων, εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, και προσαρμογής στο κυπριακό περιβάλλον.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της επισιτιστικής βιομηχανίας, προσθέτει ο Σύνδεσμος, είναι η μη κατοχύρωση του επαγγέλματος, η μη κατηγοριοποίηση των κέντρων με την ταυτότητα του προϊόντος κάθε επιχείρησης, ο μη αυστηρός έλεγχος ιδιοκτητών και διευθυντών αναφορικά με τα προσόντα και τις γνώσεις τους, και  τα κριτήρια και οι γνώσεις των υπαλλήλων αναλόγως εργασίας.

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)