Η κασέτα έγινε… 50 ετών!

Κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1963 κι αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για την αγορά, σύμφωνα με τον εφευρέτη της Lou Ottens. Ο λόγος για την παλιά κασέτα.
 
Μπορεί πλέον τα DVD και τα CD να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, ωστόσο δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις κασέτες που όλοι είχαμε μαζί μας από το σπίτι μέχρι το αυτοκίνητο για να ακούμε τα αγαπημένα μας τραγούδια. Φέτος, οι κασέτες κλείνουν 50 χρόνια από την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησαν.
 
Τον Αύγουστο του 1963, o Lou Ottens, μέλος της Philips, παρουσίασε την εφεύρεσή του σε έκθεση για το ραδιόφωνο στο Βερολίνο. Πλέον, στα 87 του χρόνια ο Ottens θυμάται εκείνη την ημέρα και δηλώνει «Ήταν μία μεγάλη έκπληξη για την αγορά». H μαζική παραγωγή της κασέτας ξεκίνησε ένα χρόνο μετά, παρότι ακόμη εμφάνιζε ορισμένα τεχνικά προβλήματα. 
 
Η επιτυχία της κασέτας κορυφώθηκε τη δεκαετία του '80, καθώς ήταν τότε που κυκλοφόρησαν τα walkman. Τη φήμη της βοήθησε και το γεγονός ότι ήταν εύκολη στη χρήση και το περιεχόμενό της μπορούσε να αντιγραφεί. Η πτώση όμως της κυκλοφορίας της δεν άργησε να έρθει, αφού από το 2000 κυκλοφόρησαν τα CD και σταδιακά οι κασέτες αποσύρονταν από την αγορά. Μάλιστα, το 2011 το Oxford English Dictionary αφαίρεσε τη λέξη «κασέτα» εξαιτίας της μειωμένης χρήσης της λέξης και για να εισάγει 400 νέους όρους που χρησιμοποιούνταν περισσότερο.  
 
Μπορεί, λοιπόν, η κασέτα να μην βρίσκεται πλέον μέσα στα σπίτια μας, όμως η εικόνα της δεν θα ξεχαστεί ποτέ από όσους την χρησιμοποίησαν. Τον τελευταίο καιρό, η μόδα έχει βάλει τη μορφή της κασέτας σε πορτοφόλια, θήκες κινητών, T-shirts και άλλα αντικείμενα, θεωρώντας την vintage σχέδιο.
Πηγή: www.protothem.gr
 

Δειτε Επισης

ENAVSMA...για μια ξεχωριστή βραδιά Wine and Dine στο ολοκαίνουριο Amyth of Nicosia
Η RSM Cyprus στέλνει μηνύματα ελπίδας στο συμβολικό ταξίδι μεταφοράς της «Βαλίτσας της Χριστοδούλας»
Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου (CITF): Σε τελική ευθεία με δυναμικές παραστάσεις και ενδιαφέροντα workshops
Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus: Επιτυχής διοργάνωση της κοινωνικής δράσης «Τρέχω για τον τόπο μου»
Biography Month στο Movies Best-Οι ταινίες που θα προβληθούν τον Μάιο
Παρουσίασε το βιβλίο της «Φαγητάρες» η Brand Ambassador των υπεραγορών Αλφαμέγα, σεφ Χριστίνα Χριστοφή
Το ντοκιμαντέρ «The (M) Factor: Shredding the Silence on Menopause» σε αποκλειστική προβολή στην Κύπρο
Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation γιόρτασε το Πάσχα με πράξεις γενναιοδωρίας
SIMBA Animal Aid Cyprus: Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για δύο διασωθέντα σκυλιά
Shell Cyprus: Στέλνει τρεις τυχερούς στη Μόντζα για το Grand Prix της Formula 1-Στις 25 Ιουλίου η κλήρωση