Powered by

Δεν πωλούνται οι New York Times, λέει ο εκδότης

Μία εβδομάδα αφότου αμφότερες οι εφημερίδες Boston Globe και Washington Post πέρασαν σε νέα ιδιοκτησία, ο εκδότης των New York Times Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ Τζούνιορ υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο της εφημερίδας πως οι Times της Νέας Υόρκης δεν είναι προς πώληση.
 
«Θα επιδιώξει η οικογένειά μας να πουλήσει τους Times; Η απάντηση σ' αυτό είναι όχι», τονίζει ο εκδότης Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ Τζούνιορ, ο οποίος διατελεί επίσης, πρόεδρος της New York Times Company.
 
Ο Σουλτσμπέργκερ Τζούνιορ αναφέρει πως ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος Μάικλ Γκόλντεν συνομίλησαν με τον Ντόναλντ Γκράχαμ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Washington Post Co, σχετικά με την απόφαση να πωληθεί η Post και κάποιες μικρότερες εφημερίδες και υπογράμμισαν πως οι New York Times δεν σχεδιάζουν να ακολουθήσουν παρόμοιο δρόμο.
 
Ο Σουλτσμπέργκερ Τζούνιορ αναφέρει επίσης, πως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κληροδοτήματος Οκς-Σουλτσμπέργκερ και η υπόλοιπη οικογένεια «είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας να εργαστούμε μαζί με το ΔΣ της εταιρείας, τη διεύθυνση και τους εργαζομένους για να οδηγήσουμε τους New York Times στο παγκόσμιο και ψηφιακό μέλλον μας».
 
Ο ιδρυτής της εταιρείας Amazon.com Inc. Τζεφ Μπέζος συμφώνησε να αγοράσει την Washington Post έναντι 250 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που προκάλεσε έκπληξη και με την οποία τερματίζονται 80 χρόνια ιδιοκτησίας της εφημερίδας από την οικογένεια Γκράχαμ.
 
Επίσης, οι New York Times πώλησαν την Boston Globe στον κύριο ιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ της Βοστώνης Ρεντ Σοξ έναντι 70 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, ένα μικρό κλάσμα του ποσού που είχαν πληρώσει πριν από 20 χρόνια οι Times για την εφημερίδα.
Πηγή: www.tovima.gr
 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί