Powered by

CNBC: Σημάδια βελτίωσης για την ευρωπαϊκή οικονομία

Πάει όντως καλύτερα η Ευρώπη; Απάντηση στο παραπάνω ερώτημα επιχειρεί να δώσει σε άρθρο του το CNBC παραπέμποντας στα σημάδια των τελευταίων εβδομάδων που δείχνουν πως η Ευρώπη έπιασε επιτέλους πάτο και πλέον αναδύεται από αυτόν.

Κατ’ αρχάς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τις εκροές κεφαλαίων που πρωταγωνίστησαν τον προηγούμενο χρόνο, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται κύμα εισροών κεφαλαίων στα δύο μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ETFs (Vanguard FTSE Europe (VGK) και iShares EMU (EZU)).

Όπως μάλιστα επισημαίνει ο Matt Hougan της IndexUniverse η ανεπτυγμένη Ευρώπη ήταν ανάμεσα στις περιοχές που σημειώθηκαν οι περισσότερες εισροές κεφαλαίων κατά την διάρκεια του Ιουλίου, με το ποσό των νέων κεφαλαίων να ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ.

Δεύτερον, οι ευρωπαϊκοί οικονομικοί δείκτες έχουν βελτιωθεί τελευταία. Στη Μεγάλη Βρετανία για παράδειγμα, οι μεταποιητική δραστηριότητα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων, οι τιμές κατοικιών καθώς και οι λιανικές πωλήσεις έχουν καταγράψει βελτίωση τους τελευταίου μήνες.

Τρίτον, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση του CNBC, οι εταιρικές εξελίξεις στην Ευρώπη είναι περισσότερο ενθαρρυντικές σε σχέση με πριν, και πολλές εταιρείες έχουν αρχίσει να μετρούν κέρδη. Μάλιστα στο άρθρο αναφέρονται μερικές εξ’ αυτών, όπως η KORS, Fossil, Emerson, ADM κλπ.

Τέλος, συνοψίζοντας σημειώνεται πως ο αριθμός των φωνών που κάνουν λόγο για στροφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη ολοένα και πληθαίνουν, ανάμεσά τους και η Deutsche Bank που ισχυρίζεται πως η Ευρώπη βγήκε και επίσημα από την ύφεση το τελευταίο τρίμηνο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Ανοδικά ξανά οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω των γεωπολιτικών αναταραχών
Ευρωζώνη: Απροσδόκητη πτώση για τον ιδιωτικό τομέα τον Νοέμβριο-«Φλερτάρει» με την ύφεση
Γερμανία: Ταχύτερη η συρρίκνωση στον ιδιωτικό τομέα-«Αγκάθι» οι υπηρεσίες
Bitcoin: Ο «βασιλιάς» των cryptos φλερτάρει με τα $100.000
Εκτίμηση αναλυτών: Γεωπολιτικά και δασμοί θα φέρουν απόλυτη ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου το 2025
Βιλερουά: Δεν βλέπει μεγάλο πληθωριστικό «χτύπημα» από τους δασμούς του Τραμπ
Τι σημαίνει η επιστροφή Τραμπ για τις αποδόσεις των ομολόγων και τα νομίσματα
Bitcoin: Έσπασε το φράγμα των 95.000 δολαρίων λόγω του «φαινομένου Τραμπ»
Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Οκτώβριο
Morgan Stanley: Φρένο στην ανάπτυξη και πληθωρισμός από τους δασμούς Τραμπ