Εγκεκριμένοι κλάδοι σπουδών Μηχανικής μόνο από το ΕΤΕΚ

Την προσοχή των υποψήφιων φοιτητών εφιστά το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), όταν αυτοί προτίθενται να επιλέξουν για τις σπουδές τους κλάδους της Μηχανικής Επιστήμης σε πανεπιστήμιο στην Κύπρο ή στο εξωτερικό. 
 
Το ΕΤΕΚ τονίζει ότι για να μπορούν οι απόφοιτοι κλάδων της Μηχανικής να εργαστούν στην Κύπρο θα πρέπει να εγγραφούν ως μέλη του. Αυτό προϋποθέτει ότι τα προγράμματα σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής στα οποία φοίτησαν πρέπει να είναι εγκεκριμένα τόσο από το ΕΤΕΚ όσο και από την αρμόδια κρατική Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου είναι ο αρμόδιος φορέας που αποφασίζει σχετικά με την αναγνώριση τίτλων σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής Επιστήμης.
 
Σύμφωνα με τον περί ΕΤΕΚ Νόμο, κάθε πρόσωπο δικαιούται να εγγραφεί μέλος του Επιμελητηρίου μόνο αν κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα πανεπιστημίου σε κλάδο της Μηχανικής Επιστήμης, το οποίο να του επιτρέπει να ασκεί επάγγελμα στη χώρα που αποκτήθηκε και να είναι αναγνωρισμένο από το Επιμελητήριο. Οι κλάδοι σπουδών που ρυθμίζονται από το ΕΤΕΚ είναι αυτοί της Αρχιτεκτονικής, Πολιτικής Μηχανικής, Μηχανολογικής Μηχανικής, Ηλεκτρολογικής Μηχανικής, Ηλεκτρονικής Μηχανικής περιλαμβανομένης της Μηχανικής της Πληροφορικής, Χημικής Μηχανικής, Μηχανικής Μεταλλείων και Γεωλογίας, Αγρονομικής-Τοπογραφικής Μηχανικής, Επιμέτρησης και Εκτίμησης Γης και Πολεοδομίας-Χωροταξίας. 
 
Το ΕΤΕΚ καλεί τους υποψήφιους φοιτητές που προτίθενται να επιλέξουν προγράμματα σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής, αν έχουν οποιεσδήποτε απορίες να επικοινωνήσουν με το ΕΤΕΚ στο τηλέφωνο 22877644 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του, www.etek.org.cy, όπου είναι αναρτημένοι όλοι οι κατάλογοι με τους εγκεκριμένους κλάδους κυπριακών πανεπιστημίων.
 
Το ΕΤΕΚ είναι ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας και οργανισμός όλων των Μηχανικών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Για να μπορεί να ασκεί κάποιος τη Μηχανική πρέπει να εγγραφεί στο Μητρώο Μελών του ΕΤΕΚ. Το Επιμελητήριο εγγράφει τα μέλη του (ξεπερνούν σήμερα τα 11.500) με αυστηρούς όρους, διασφαλίζοντας έτσι, την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στον Κύπριο πολίτη. Μέλη του ΕΤΕΚ μπορούν να γίνουν και εταιρείες. Το Επιμελητήριο προσφέρει στους Κύπριους πολίτες υπηρεσίες διαιτησιών και πραγματογνωμοσυνών σε θέματα που αφορούν τους κλάδους του.
 

Δειτε Επισης

Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation ήταν χρυσός χορηγός του φιλανθρωπικού δείπνου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος
Νέο ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χρηματοδότηση €200.000 από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας
Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ για συμμετοχή του Andrew Budzinski στο μετοχικό κεφάλαιο
Σεμινάριο Harris Kyriakides: «Latest Developments in Banking Litigation»
Έμπρακτη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του «ΘΑλΕΙΑ2021-2027»-Τα σχέδια που έρχονται
Έκκληση ΣΥ.ΚΕ.Α.Α. προς βουλευτές: Μην επιβραβεύσετε την ανισότητα, προστατέψτε τους ασθενείς
Σημαντικό βήμα για επέκταση του παγκόσμιου δικτύου του AUB Mediterraneo-Υπέγραψε MoU με το Πανεπιστήμιο Jiliang Κίνας
Καινοτόμα φωτονικά κυκλώματα για τα δίκτυα 6G-Νέο έργο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χρηματοδότηση ΙδΕΚ
EY Κύπρου και CIM Cyprus Business School ενώνουν δυνάμεις και παρουσιάζουν το πρόγραμμα EY Learn & Earn
Partners: 30 χρόνια πορείας, δημιουργίας και αλλαγής στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας στην Κύπρο