Τα νεύρα και οι καυγάδες του Αβέρωφ

Με πολλά νεύρα, εντάσεις και αντεγκλήσεις ολοκληρώθηκε η συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, την Τρίτη 27 Αυγούστου, με επίκεντρο τα μνημονιακά νομοσχέδια, τις εξουσίες της Κεντρικής σχετικά με το καθεστώς εξυγίανσης των τραπεζών και τον συνεργατισμό.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου που «κατέβηκε» στην Επιτροπή με τρεις τροποποιήσεις που ουσιαστικά περιορίζουν τον «μοναρχικό» ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας τα έβαλε και με τον Διοικητή, Πανίκο Δημητριάδη και με τη βουλευτή του ΔΗΚΟ, Αθηνά Κυριακίδου ενώ μάλλον έριξε και βέλη προς άλλες κατευθύνσεις δίχως όμως να πάρει απάντηση.

Όταν ο πρόςδρος του ΔΗΣΥ εξήγησε πως επιδιώκει Αρχή Εξυγίανσης να καταστούν τρεις φορείς, που θα είναι η Κεντρική, το Υπουργείο Οικονομικών και μία Τρίτη αρχή όπως η Γενική Ελέγκτρια εισέπραξε έντονη αντίδραση από τον Πανίκο Δημητριάδη ο οποίος είπε: «Σε περίπτωση τριπλής παρουσίας στην Αρχή Εξυγίανσης προτιμώ η Κεντιρκή να απέχει. Ήταν η πιο επώδυνη εμπειρία της ζωής μου και κάτι που θα με ακολουθεί πάντα η διαδικασία εξυγίανσης της Λαϊκής. Δεν θα κάνει όλη τη δουλειά η Κεντρική και να αποφασίζει το Υπουργείο Οικονομικών».

Ο κ. Νεοφύτου επέμεινε στη θέση του και όταν ερωτήθηκε που αποσκοπεί η εμμονή του και η σιγουριά του για αυτό που προτείνει από την Αθηνά Κυριακίδου ύψωσε τους τόνους αναφέροντας προς τη βουλευτή του ΔΗΚΟ: «Όσοι έχουν συμφέρον, ή εξυπηρετούν άλλων τα συμφέροντα να το δηλώσουν. Δικαιολογίες και περιστροφές δεν δέχομαι. Να τελειώνει αυτή η ιστορία. Ένα μήνα τώρα έχω ακούσει πολλά. Και αφού θέλετε γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία δεσμεύομαι να την έχω ως την Πέμπτη πριν την Ολομέλεια της Βουλής».

Με τη σειρά της η Αθηνά Κυριακίδου απάντησε σε ακόμη πιο έντονο ύφος: «Ναι κύριε Νεοφύτου εξυπηρετώ συμφέροντα τραπεζών και δικηγόρων ή είμαι εγώ μεγαλοδικηγόρος. Μα τι λέτε τώρα;». Ρόλο «πυροσβέστη» ανέλαβε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος ιο οποίος θέλοντας να δώσει τέλος στην αντιπαράθεση είπε: «Νομίζω είπαμε όλα όσα είχαμε να πούμε για το θέμα. Τα υπόλοιπα στην Ολομέλεια της Πέμπτης».

Πάντως, τα βέλη του Αβέρωφ Νεοφύτου προφανώς δεν είχαν κατεύθυνση της κα. Κυριακίδου αλλά μάλλον βουλευτή του δικού του κόμματος που ούτε συμμετείχε στυη συζήτηση (λόγω σύγκρουσης συμφέροντος) ούτε επιδίωξε την όποια εμπλοκή στο θέμα. Με όποιο τρόπο κι αν πραγματοποιήθηκε η Επιτροπή ΟΙκονομικών, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ φάνηκε πως ήταν ο πιο καλά ενημερωμένος και διαβασμένος για το θέμα που προωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Απομένει μόνο να διαφανεί εάν θα πείσει και τους συνεδέλφους του στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Αν μη τι άλλο δεν ήταν πληκτική η Επιπτροπή Οικονομικών της Τρίτης.

Δειτε Επισης

Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη
Οι ξένοι ευρωβουλευτές που ζητούν κυρώσεις στην Κύπρο και η... αναιμική στάση των δικών μας
Το θρίλερ για το «Αφροδίτη» και ο μονόδρομος για συμφωνία με την Chevron
Διαφημίζουν στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου τα κατεχόμενα- «How can this be allowed?»
Καταδρομή για τον τουρισμό… «Δεν ξέρουμε πλέον από πού θα μας έρθει»
«Aν αποσυνθέσεις την Ελλάδα...»-Οι Κύπριοι πλοιοκτήτες αποδεικνύουν την κοινωνική τους ευαισθησία
Η εκκρεμότητα του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου-«Υπάρχουν ονόματα στο τραπέζι»
Ο άνθρωπος Μάκης Κεραυνός πίσω από το κοστούμι του υπ. Οικονομικών
Πού είναι οι απελπισμένοι;