Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

RBS: «Μάχη» για τον διαχωρισμό της «Bad bank»

Φωτιές στο βρετανικό κοινοβούλιο έχει ανάψει το ενδεχόμενο διαχωρισμού της Royal Bank of Scotland σε καλή και κακή τράπεζα, ένα θέμα που θυμίζει αρκετά την κατάσταση που βιώνει η Κύπρος για τον διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου.

Τα μέλη της βουλής ετοιμάζουν τις καμπάνιες τους προωθώντας έναν διαχωρισμό της Royal Bank of Scotland τη στιγμή που οι αρμόδιοι της τράπεζας προσπαθούν να αποτρέψουν την εξέλιξη αυτή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times επιτροπή της βρετανικής βουλής ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να εξεταστούν όλες οι επιλογές που έχει μπροστά της η RBS υπό την μορφή κατ’ επείγοντος.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας George Osborne ζήτησε να εξεταστεί κατά πόσο ένας διαχωρισμός των τοξικών δανείων της τράπεζας θα συνέβαλε στην ανάκαμψή της και θα ενίσχυε την πιστωτική της δυνατότητα.

Μια ιδέα που υποστηρίζεται από τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας Lord King και άλλους αξιωματούχους, αλλά βρίσκει ενάντια στελέχη της τράπεζας και ορισμένους του υπουργείου οικονομικών οι οποίοι θεωρούν ότι η πιστωτική δυνατότητα της τράπεζας επηρεάζεται από τα προβληματικά δάνειά της. Οι ίδιοι ευελπιστούν ότι η πρόταση δεν θα γίνει αποδεκτή, υποστηρίζοντας ότι είναι περίπλοκη και αχρείαστη διαδικασία μιας και τόσο η οικονομία όσο και η ίδια η τράπεζα δείχνουν σημάδια ανάκαμψης.
 

Δειτε Επισης

Στα $113 αυξάνει τον κατώτατο μηνιαίο μισθό η Αίγυπτος
Θετικά πρόσημα στην Ασία, εν αναμονή... κεντρικών τραπεζών και πληθωρισμού
ΗΠΑ: Μειώθηκε στο 3,7% η ανεργία, η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή
Κρίση προϋπολογισμού στη Γερμανία- Αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών ο Όλαφ Σολτς
Πρώτες σε αγορές χρυσού τον Οκτώβριο οι Κεντρικές Τράπεζες Κίνας, Τουρκίας, Πολωνίας
Ο Πρόεδρος της Κίνας συναντά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ
Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street
ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα
Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία