Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Υπόθεση Αero-Cyta: Δύο αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα

Νέα στοιχεία προέκυψαν στην υπόθεση αγοραπωλησίας τεμαχίου τουρκοκυπριακής γης στη Δρομολαξιά και η αστυνομία μετά από οδηγίες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνά Νικολάου έχει προχωρήσει και έθεσε σε διαθεσιμότητα δύο μέλη του Σώματος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, επίκεινται συλλήψεις τριών προσώπων για την υπόθεση. Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Κεντρικών Φυλακών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως από την έρευνα την οποία έχει γίνει έχει διαπιστωθεί ότι δύο μέλη της αστυνομίας είναι ύποπτα και διερευνάται υπόθεση εναντίον τους, για πιθανή διάπραξη αδικήματος ή αδικημάτων, που σχετίζονται με την κατάχρηση εξουσίας ή τη διαφθορά. «Τα δύο μέλη της αστυνομίας τέθηκαν σήμερα σε διαθεσιμότητα και θα συνεχίσει η διερεύνηση της υπόθεσης εναντίον τους, ως αυτό επιβάλλεται στα πλαίσια των ποινικών διαδικασιών», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι συνεχίζονται και ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, για να προσθέσει πως «ήδη έχει συμπληρωθεί η έρευνα, αναφορικά με την έκθεση που συντάχθηκε από την ΚΥΠ, σε σχέση με την παραμονή του Τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη του ακινήτου στις ελεύθερες περιοχές και ως γνωστό φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος Τουρκοκύπριος δεν παρέμενε κατά τον ουσιώδη χρόνο, πριν από την αγοραπωλησία, στις ελεύθερες περιοχές ή δεν παρέμεινε στον χρόνο τον οποίο απαιτείτο και επιβεβαιώθηκε στην έκθεση, που συντάχθηκε από την ΚΥΠ».

Όπως είπε ο κ. Νικολάου, «έγιναν κατά καιρούς διάφορά δημοσιεύματα και ακόμα γίνονται», ωστόσο, πρόσθεσε «εκείνο που έχει σημασία είναι το να επιτυγχάνουμε την συμπλήρωση μιας υπόθεσης στα πλαίσια των ποινικών ανακρίσεων και να διασφαλίζουμε τη δυνατότητα η υπόθεση να μπορεί να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και να απονεμηθεί δικαιοσύνη όπως αυτή επιβάλλεται από τους δικαστικούς κανόνες».

«Γι’ αυτό ως Υπουργείο και ως Αστυνομία», σημείωσε, «έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε αυτή τη δυνατότητα και αποφύγαμε όλη αυτή την περίοδο, είτε να επιβεβαιώσουμε, πολύ δε περισσότερο για λόγους εντυπώσεων να προβούμε σε οποιεσδήποτε ανακοινώσεις, που μπορεί να επηρέαζαν την υπόθεση. Τώρα που έχει συμπληρωθεί το κεφάλαιο αυτό προχωρούμε στη λήψη των απαραιτήτων μέτρων, με σκοπό σταδιακά εκεί που παρουσιάζονται να υπάρχουν ευθύνες, κάποιοι να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης».

Επίσης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός, όπως είπε, «ότι κάποιοι επιδίωξαν, είτε να παραπλανήσουν, είτε να δώσουν κακή πληροφόρηση, είτε ακόμα να αφήσουν πληροφορίες να κυκλοφορούν, που πιθανόν ακόμα και να επηρέαζαν την υπόθεση».

Είπε πως «αυτά τα φαινόμενα σίγουρα θα πρέπει να σταματήσουν, αν θέλουμε κάποιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και δυστυχώς τέτοια συμβάντα παρατηρούνται να προκύπτουν ακόμα και από την ηγεσία της Αστυνομίας». «Λυπούμαι που είμαι τόσο καυστικός, αλλά πραγματικά εκείνο που μας ενδιαφέρει ως Υπουργείο είναι η συμπλήρωση των εξετάσεων και να οδηγηθούν κάποιοι ενώπιον της δικαιοσύνης, εφόσον διαπιστώνεται να υπάρχουν οποιεσδήποτε ποινικές ευθύνες», κατέληξε ο κ. Νικολάου.

Δειτε Επισης

Τα εννέα αναπτυξιακά έργα €620 εκατ. σε δήμους και κοινότητες
Εγκαινιάστηκε το οδικό δίκτυο της ενεργειακής περιοχής Βασιλικού (pics)
Εννιάμηνο υψηλών πτήσεων στις πωλήσεις ακινήτων (πίνακας)
Altamira Express: 500+ τεμάχια γης σε τιμές που δεν ξεπερνούν τις €15.000
Προς πώληση οικίες από την AstroBank (photos)
Neocleous Tower: Το «πράσινο» κτήριο γραφείων έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς
Altamira Real Estate: Η μεγαλύτερη εκστρατεία της χρονιάς είναι γεγονός
Ask Wire's BRIX: Μάθε τις επιδόσεις των άλλων developers και κέρδισέ τους στα σημεία
Η λήξη του μειωμένου ΦΠΑ 5% για την πρώτη κατοικία εκτόξευσε τις πολεοδομικές αιτήσεις
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία