Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο για Ελλάδα

Για άλλη μια φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κουρέματος του ελληνικού κρατικού χρέους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble. Μιλώντας στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche είπε πως "δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα δεύτερο κούρεμα".

Επίσης δήλωσε με έμφαση πως "δεν υπάρχει κανένα κρυφό σχέδιο για την περίοδο μετά τις εκλογές" και πως "δεν θα αναβάλουμε καμία απόφαση για την Ευρώπη λόγω των γερμανικών εκλογών". Επίσης ο W. Schaeuble είπε πως "θα δει κανείς αν και εφόσον χρειαστεί στα μέσα του 2014 τι θα απαιτηθεί".

"Είναι", πάντως, "πολύ νωρίς για να πει κανείς οτιδήποτε", σχετικά με το περιεχόμενο μιας νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως πχ το ποσοστό της χρηματοδότησης από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. Παράλληλα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε ως "πρόωρη και επικίνδυνη για την αξιοπιστία και την ίδια τη σταθερότητα της ευρωζώνης" τη συζήτηση για ένα δεύτερο κούρεμα του χρέους της Ελλάδας.

Εξάλλου "η εξέλιξη των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα στο βουνό", είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, συμπληρώνοντας πως  "ένα δεύτερο κούρεμα θα κατέστρεφε την εμπιστοσύνη των αγορών".

"Ασφαλώς το επίπεδο του χρέους βρίσκεται σε ύψη ρεκόρ, αλλά αυτό το ήξεραν όλοι και πιο πριν. Ανεφέρεται στο πρόγραμμα. Όπως επίσης αναφέρεται και μία συστηματική εξέλιξη του".


Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Σε πλήρη εξέλιξη επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ
Ε.Ε.: Ενέκρινε το αναθεωρημένο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας
Κατατέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024 στη Βουλή των Ελλήνων-Ανάπτυξη 2,3% για το 2023
Μεγάλη επένδυση 3,1 δισ. δολ σε Lng carrier από την Capital Product Partners του εφοπλιστή Β.Μαρινάκη
Ελλάδα: Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης
Ελλάδα: Στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο
Ελλάδα: Θετικές οι προοπτικές για τις εγχώριες τράπεζες
Ελλάδα: Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ σε δύο πολυεθνικές εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία
Amazon: Δημιουργεί το πρώτο ηλιακό της πάρκο στην Ελλάδα
Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα από τον S&P-Ποια η σημασία